Vita cu sos teriyaki, broccoli, orez basmati si parmezan, poate fi pranzul tau de maine pentru serviciu. De ce nu? Este o reteta care se prepara foarte usor si intr-un timp scurt, gustoasa si foarte sanatoasa.
Eu am folosit carnea de vita deja gatita, dupa metoda de aici , dar poti sa prepari reteta si cu carne proaspata, taiata in fasii subtiri, pe care sa o gatesti in tigaie, condimentata cu sare si piper, putin ulei de masline si cca 100ml de apa, acoperita cu capac, pentru aproximativ 15-20 minute, pana se patrunde bine. Indiferent ce metoda alegi, rezultatul va fi cu siguranta unul bun 🙂
Dupa ce ai terminat de gatit carnea, pasii urmatori sunt foarte simpli si rapizi, vei vedea 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- carne de vita gatita = 200g ( am folosit reteta de aici )
- broccoli proaspat = 1 buc
- ulei de masline = 1 lingura
- usturoi = 4 catei ( zdrobiti )
- ghimbir proaspat = 20g ( ras )
- sos de soia = 50g
- amidon de porumb = 1 lingura
- zahar brut din trestie de zahar = 1 lingura
- miere de albine de salcam = 1 lingura
- apa = 240ml
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- orez basmati = 170g
- parmezan ras = 20g
Cum am procedat:
Intr-o tigaie incapatoare am pus broccoli taiat in buchetele, impreuna cu uleiul de masline, un praf de sare si putin piper si am gatit cca 5 minute, la foc mediu, acoperit cu capac, amestecand din cand in cand.
Intre timp am pregatit un sos teriyaki, varianta rapida 😛 – am amestecat apa cu amidonul, am lasat 1 minut dupa care am adaugat usturoiul pisat, ghimbirul, sosul de soia, zaharul si mierea. Am amestecat toate ingredientele dupa care am lasat de o parte.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, am adaugat sosul teriyaki peste broccoli, am amestecat usor, am acoperit si am continuat sa gatesc pentru inca 3 minute. Vei vedea ca sosul se va ingrosa foarte repede, nu avem nevoie de mult timp 🙂 . Am adaugat apoi si carnea de vita gatita, taiata in fasii lungi, de grosimea unui deget, am amestecat usor, am acoperit si am mai lasat pe foc aproximativ 1 minut.
Orezul l-am pregatit foarte rapid folosind reteta de aici .
Pachetul:
Intr-o caserola de sticla ( sau la alegere ) am asezat 6 linguri de orez, peste care am pus cu generozitate mixul de carne de vita, broccoli si sos teriyaki. Eu am avut pofta si de putin parmezan ras pe deasupra, dar nu este necesar sa-l folosesti daca nu iti place 🙂 .
Se pastreaza la frigider. Pachetul astfel facut, este bun de savurat si dupa 2-3 zile, daca este pastrat corespunzator.
La ora pranzului, incalzesti totul la microunde si pofta buna! 🙂
Pupici!
Sfat practic:
- Stabilieste-ti o zi din timpul saptamanii sau din weekend, in care sa pregatesti ce ai nevoie pentru mesele pe care le vei lua la pachet in cursul saptamanii. In functie de optiunile alese, poti sa iti gatesti ingredientele principale si sa le pastrezi la rece, ambalate in recipiente inchise etans. Spre exemplu: carne, legume ( proaspete – curatate, spalate, taiate dupa plac sau gatite ), garnituri ( orez, quinoa, bulgur etc ) , sosuri pentru salate, diverse alte preparate care pot constitui fie un fel principal, fie o garnitura sau o gustare ( humus, salata vinete etc ). Astfel castigi timp, singura grija va ramane sa combini ingredientele deja gatite, dupa bunul tau plac si sa le aranjezi in pachet, cu o seara inainte.
Daniela S.
Ador genul asta de pachetele, sunt ideale pentru serviciu. Diferenta e ca e mult mai sanatoasa decat sa comanzi mancare, si faptul ca trebuie sa aloc timp dinainte. Reteta e excelenta, mai ales folosind orez basmati, ce e usor aromat. Recomand! 😀