Acum cativa ani, sa fie vreo 5, am decis sa consumam carne doar de 2 -3 ori intr-o saptamana, de obicei in weekend. In restul zilelor, pregatim mese cu legume, lactate, oua, fructe, in diverse combinatii si variatiuni 🙂 Mie imi plac foarte mult ouale si untul 😀 , daca as putea, as manca paine prajita cu unt si ou in fiecare zi, de doua ori pe zi 😛 , insa ma abtin si ma conformez normelor nutritionale, variind meniul de la o zi la alta, dupa preferinte si posibilitati 🙂
De curand, pentru o cina fara carne din timpul saptamanii, am pregatit aceste vinete delicioase. Se fac foarte usor si sunt super gustoase: vinete gatite in cuptor, invelite in sos de rosii cu mult busuioc si parmezan. Minunate! Cireasa de pe tort au fost bilutele de mozzarella proaspata pe care le-am asezat deasupra, cu cateva minute inainte ca preparatul sa fie gata, suficient cat sa se topeasca usor si sa se scurga copios, spre disperarea noastra 😀 – pentru ca nu ai aveam rabdare! 😀
Am ales Mozzarella Fresca mini de la Delaco. Dupa cum bine ti-ai dat seama, am o preferinta pentru produsele Delaco 🙂 si asta se datoreaza in principal calitatii deosebite si atentiei sporite manifestate pentru siguranta consumatorului. Un produs de buna calitate, realizat din ingrediente naturale, care nu imi pune in pericol sanatatea si care sa imi satisfaca exigentele in plan culinar, este tot ce am nevoie.
Am savurat vinetele noastre cu multa mozza si cate un pahar cu vin alb, bineinteles 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- vinete = 2 buc ( spalate, sterse si taiate in jumatate, pe lungime )
- ceapa = 1 buc ( taiata marunt )
- usturoi = 3 catei ( zdrobiti )
- rosii cherry = 250g ( taiate in bucati mici )
- bulion de rosii Topoloveana = 3 lingurite
- busuioc proaspat = 5-10g ( dupa gust – taiat marunt)
- ulei de masline = 8 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- parmezan ras = 20g
- Mozzarella fresca mini Delaco = 125g
Cum am procedat:
Am asezat vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am crestat cu un cutit suprafata fiecareia, astfel incat sa se patrunda mai usor, le-am asezonat cu sare si piper si am pus pe fiecare cate o lingura cu ulei de masline, distribuindu-l uniform, pe toata suprafata. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30-35 minute, pana cand vinetele s-au gatit suficient si s-au inmuiat.
Intre timp am facut un sos de rosii. Intr-o tigaie bine incinsa am pus 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul si am lasat aproximativ 3-4 minute. Am adaugat apoi rosiile si bulionul, sare si piper si am gatit timp de 15 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent. Am oprit focul si am amestecat busuiocul tocat. Cu 5 minute inainte de final, am adaugat si 4 linguri de parmezan ras.
Dupa ce vinetele au fost gata, am pus deasupra fiecareia cate 3 linguri de sos, am presarat parmezan dupa gust si am continuat sa gatesc pentru inca 5-10 minute. Am asezat apoi, pe fiecare vinata cate 3-4 bilute de mozzarella fresca, am presarat putin piper si am bagat din nou la cuptor pentru 5 minute sau pana cand mozzarella se topeste frumos si apetisant 🙂 .
Dupa ce le-am scos din cuptor, am „aruncat” cateva frunzulite de busuioc tocate pe fiecare in parte si am servit cu pofta!
Pupici!
- vinete = 2 buc ( spalate, sterse si taiate in jumatate, pe lungime )
- ceapa = 1 buc ( taiata marunt )
- usturoi = 3 catei ( zdrobiti )
- rosii cherry = 250g ( taiate in bucati mici )
- bulion de rosii Topoloveana = 3 lingurite
- busuioc proaspat = 5-10g ( dupa gust - taiat marunt)
- ulei de masline = 8 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- parmezan ras = 20g
- Mozzarella fresca mini Delaco = 125g
- Am asezat vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am crestat cu un cutit suprafata fiecareia, astfel incat sa se patrunda mai usor, le-am asezonat cu sare si piper si am pus pe fiecare cate o lingura cu ulei de masline, distribuindu-l uniform, pe toata suprafata.
- Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 30-35 minute, pana cand vinetele s-au gatit suficient si s-au inmuiat.
- Intre timp am facut un sos de rosii. Intr-o tigaie bine incinsa am pus 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul si am lasat aproximativ 3-4 minute.
- Am adaugat apoi rosiile si bulionul, sare si piper si am gatit timp de 15 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent. Am oprit focul si am amestecat busuiocul tocat. Cu 5 minute inainte de final, am adaugat si 4 linguri de parmezan ras.
- Dupa ce vinetele au fost gata, am pus deasupra fiecareia cate 3 linguri de sos, am presarat parmezan dupa gust si am continuat sa gatesc pentru inca 5-10 minute.
- Am asezat apoi, pe fiecare vinata cate 3-4 bilute de mozzarella fresca, am presarat putin piper si am bagat din nou la cuptor pentru 5 minute sau pana cand mozzarella se topeste frumos si apetisant 🙂 .
- Dupa ce le-am scos din cuptor, am "aruncat" cateva frunzulite de busuioc tocate pe fiecare in parte si am servit cu pofta!
Â
Lasă un răspuns