Recomandata pentru consum mai ales in lunile de iarna, pentru ca se considera ca atunci ar avea cel mai bun gust, varza de Bruxelles este o leguma generoasa in vitamine, fibre alimentare si acid folic.
Pentru a ne bucura de gustul ei specific delicat, trebuie gatita putin timp, sau consumata in stare cruda, in salate, este la fel de buna.
Reteta de mai jos este foarte gustoasa si usor de preparat iar alaturi de niste paine crocanta si aburinda, proaspat scoasa din cuptor este un adevarat rasfat!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- varza de Bruxelles = 500g
- pesmet = 7 linguri
- usturoi = 4 catei
- cascaval vegetal = 3 linguri ( ras )
- fulgi de chilli
- ulei de masline = 3 linguri
- marar
- sare neiodata
- piper
Cum am procedat:
Am curatat varzutele, le-am taiat cotorul si le-am pus la fiert cu 2 lingurite de sare pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au fiert, le-am scurs si le-am lasat putin sa se raceasca, dupa care le-am taiat in jumatati.
Am facut un mix din cascavalul vegetal, usturoiul pisat, pesmet, fulgii de chilli si marar si am tavalit varzutele prin el astfel incat sa se acopere foarte bine. Le-am asezat intr-o tava unsa cu ulei de masline, am lovit usor tava de masa astfel incat fiecare varzuta sa isi ocupe locul desemnat 😛 si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 40 de minute. La jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte si le-am mai stropit cu putin ulei de masline.
Succes si pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns