• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Tort de bezea cu fructe de padure

13 iulie 2017 by iulia 2 comentarii

Daca ma pui sa aleg intre bezele, ciocolata si caramel, nu as putea sa iti raspund, coerent, cel putin 😀 dar, cu siguranta as putea sa iti creez un desert care sa le cuprinda pe toate 3 😛 , iti dai seama cum ar fi? Deja salivez 😛

Ei, pentru ca este vara si, sa recunoastem, in unele zile, fata de la meteo chiar are dreptate: este mult prea cald, chiar si la umbra 🙁 , ciocolata si caramelul nu suna tocmai bine, dar o bezea cu fructe de padure parca ar merge , nu-i asa? 🙂

Obisnuiesc sa fac destul de des torturi din bezea, tip Pavlova , in afara de faptul ca astepti cam multicel sa se coaca blaturile,  nu este mult de munca, se fac usor si sunt delicioase.  Imi place sa experimentez de fiecare data cand pregatesc ceva cu bezea, nu am cum sa dau gres 😛 , indiferent cu ce umplu blaturile, „rezultatul” se consuma fooaaarte rapid, vorbesc din experienta 😀

Pentru astazi am ales sa fac un tortulet in 3 straturi, umplute cu o crema super racoritoare din frisca, iaurt grecesc si multe fructe de padure, perfect pentru orice ocazie si anotimp 🙂 .

Noi l-am terminat in 2 zile… 😀 … si am fost doar 2…ce sa zic, nu ne-am putut abtine 😀

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • albusuri = 9 buc
  • un praf de sare neiodata
  • zahar = 500g
  • faina = 3 lingurite
  • otet = 3 lingurite

Crema:

  • smantana dulce pentru frisca = 700ml ( foarte rece )
  • iaurt grecesc = 200g ( rece )
  • zahar pudra = 6 linguri
  • zmeura proaspata = 300g ( reci )
  • mure proaspete = 200g ( reci )

Cum am procedat:

Blaturi de bezea ( 3 buc ):

Am batut albusurile cu un praf de sare, pana cand s-au transformat intr-o spuma tare, care sa nu cada de pe tel 🙂 , dupa care am inceput sa adaug zaharul, treptat, cate 1 lingura si am mixat foarte bine dupa fiecare transa. Am incorporat apoi faina, dupa care, otetul. La final trebuie sa rezulte o spuma lucioasa si ferma. Simplu, nu?

Ca sa obtin un efect vizual cat mai placut, mi-am propus sa fac blaturile de dimensiuni diferite. Astfel, am trasat cu creionul 3 cercuri pe o hartie de copt, ajutandu-ma de 2 forme de copt si … un castron 😛 – primul de 26cm, al doilea de 20 cm iar cel de-al treilea de aproximativ 15 cm . Am umplut apoi fiecare cerc cu spuma de albusuri si am bagat in cuptorul preincalzit la 120g C pentru 2h. Bezeaua este gata, atunci cand suprafata este complet uscata si tare la atingere. Noua ne plac bezele putin moi in interior, daca vrei sa obtii bezea mai uscata, mai las-o in cuptor 30 de minute.

Am oprit cuptorul si am lasat blaturile sa se raceasca complet.

Crema:

Mai intai am facut frisca din smantana dulce ( pe care am tinut-o la frigider peste noapte ), am adaugat apoi treptat, iaurtul grecesc amestecat cu zaharul pudra si am incorporat usor, cu o spatula, de jos in sus. Vei observa ca crema se va inmuia putin, nu-i nimic, pentru ca vom repara asta 🙂 .

La final am adaugat fructele de padure. Am amestecat usor, cu grija sa nu sfaram toate fructele. Am pastrat cateva bucati pentru dichisit 😛 .

Am acoperit vasul cu folie de plastic si am bagat in frigider pentru minim 1 h sau pana cand s-au racit blaturile, timp in care crema s-a mai intarit putin si a ajuns la o consistenta potrivita pentru a fi folosita.

Asamblare tort:

Am asezat mai intai blatul cel mare, crema, cateva bucati de fructe ( din cele puse de o parte ), dupa care am continuat in acelasi mod pana am terminat de asamblat. Am pus putina crema peste ultimul blat si am dichisit cu fructe proaspete.

Simplu, elegant, deliciosss!

Succes la bucatarit si pofta dulce! 🙂

Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .

Multumesc! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Articole favorite, Dulciuri Tag-uri:bezea, tort, tort de bezea

Previous Post: « Salau la cuptor cu salsa verde
Next Post: Mojito clasic »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Rox

    1 noiembrie 2019 la ora 13:48

    Bună! Am preluat rețeta dvs., am adăugat cafea în bezea și am combinat-o cu o cremă de mascarpone cu ciocolată albă și glazură de cacao. A ieșit ceva de vis. Vă mulțumesc mult pentru inspirație!

    Răspunde
    • iulia

      6 februarie 2022 la ora 23:46

      Ma bucur mult! Pupici!

      Răspunde

Din aceeasi categorie:

 

Tarta cu caramel si alune de padure

 

Biscuiti cu interior moale de ciocolata

 

Moelleux au chocolat

 

Biscuiti cu fulgi de ciocolata - Chocolate chip cookies

 

Tort cu ciocolata alba si capsuni

 

Tiramisu cu sofran

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.