Iata o varianta putin mai dietetica a clasicului desert italian, un tiramisu perfect pentru vara, fara ou si fara zahar adaugat, gata de savurat in mai putin de 5 minute. Am inlocuit crema de mascarpone si ou cu un amestec racoritor din crema de branza si iaurt, putina miere de albine si multe fructe proaspete. In loc de cafea am folosit vin alb pentru a inmuia piscoturile, rezultatul a fost surprinzator de delicios 🙂 .
In doar cateva minute, ne-am bucurat de un dulce super proaspat si racoritor, numai bun pentru a incheia o zi calduroasa de joi 🙂 .
Pentru prichindei, putem inlocui vinul alb cu sirop de fructe din compot iar daca vrei sa il faci si mai atragator, poti presara deasupra ciocolata rasa, nu cred ca se va supara cineva 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 4 portii ):
- piscoturi = 16 buc
- vin alb demidulce = 90ml ( rece )
- crema de branza Delaco Grace cu smantana = 300g ( rece )
- iaurt grecesc = 150g ( rece )
- miere de albine de salcam = 1 lingura
- zeama de lamaie = 3 lingurite
- zmeura proaspata = 200g
- mure proaspete = 250g
- afine proaspete = 150g
Cum am procedat:
Am mixat crema de branza cu iaurtul, mierea de albine si zeama de lamaie, 2-3 minute pana am obtinut un amestec fin si cremos, dupa care am asamblat desertul.
Am ales sa prepar desertul la pahare, am gasit aceasta metoda mult mai rapida si simplu de servit insa poti sa il asamblezi foarte bine si pe un platou si sa il portionezi ulterior.
Am inmuiat intai piscoturile in vinul alb, foarte putin, nu mai mult de 1 secunda, pentru ca nu mi-am dorit sa devina foarte moi ci sa ramana putin crocante. Am asezat un strat de piscoturi pe fundul paharului, dupa care crema de branza, fructe de padure, apoi am repetat operatiunea inca o data, finalizand cu fructe din belsug.
Se poate servi imediat. Noi l-am tinut pe al nostru minim 1 ora la frigider dupa asamblare, dupa care l-am servit. Este super bun in ambele variante, asa ca poti sa le testezi pe amandoua 🙂 .
Simplu, nu?
Pupici!
- piscoturi = 16 buc
- vin alb demidulce = 90ml ( rece )
- crema de branza Delaco Grace cu smantana = 300g ( rece )
- iaurt grecesc = 150g ( rece )
- miere de albine de salcam = 1 lingura
- zeama de lamaie = 3 lingurite
- zmeura proaspata = 200g
- mure proaspete = 250g
- afine proaspete = 150g
- Am mixat crema de branza cu iaurtul, mierea de albine si zeama de lamaie, 2-3 minute pana am obtinut un amestec fin si cremos, dupa care am asamblat desertul.
- Am ales sa prepar desertul la pahare, am gasit aceasta metoda mult mai rapida si simplu de servit insa poti sa il asamblezi foarte bine si pe un platou si sa il portionezi ulterior.
- Am inmuiat intai piscoturile in vinul alb, foarte putin, nu mai mult de 1 secunda, pentru ca nu mi-am dorit sa devina foarte moi ci sa ramana putin crocante.
- Am asezat un strat de piscoturi pe fundul paharului, dupa care crema de branza, fructe de padure, apoi am repetat operatiunea inca o data, finalizand cu fructe din belsug.
- Se poate servi imediat. Noi l-am tinut pe al nostru minim 1 ora la frigider dupa asamblare, dupa care l-am servit. Este super bun in ambele variante, asa ca poti sa le testezi pe amandoua 🙂 .
- Simplu, nu?
- Pupici!
Â
Â
Lasă un răspuns