Cel mai bun tiramisu pe care l-am mancat vreodata a fost acum 3 ani, intr-o zi rasfatata de vara, pregatit de nasa , cumnata si buna mea prietena , pe numele ei – Cristina 🙂 , pe care o pup si o iubesc .
Piscot fraged, cu aroma puternica de cafea , imbracat intr-o explozie cremoasa si incredibil de matasoasa de mascarpone, acoperit cu generozitate cu pudra de cacao intensa. Un deliciu cremos care s-a amprentat pe gustul meu :).
Aceasta este reteta originala de tiramisu, autentica si bruta , asa cum este ea savurata in patria mama.
Astazi am ales sa prezint acest minunat preparat , la care am facut mici adaugiri : am gatit piscoturile in casa ( au iesit senzationale by the way 😛 ), iar in crema de mascarpone am adaugat putin sofran, gustul a fost incredil de delicios si intrigant. O sa vezi 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru doi indragostiti 🙂
- galbenus de ou proaspat = 3 buc
- zahar = 3 linguri
- mascarpone = 300g
- sofran
- cafea neagra = 100ml
- piscoturi de casa = 16 buc
- boabe de cafea ( pentru decor )
- cacao ( pentru pudrat )
Cum am procedat:
Am mixat foarte bine galbenusurile cu zaharul, pana cand s-au albit si si-au triplat volumul. Am adaugat apoi mascarpone si putin sofran ( un varf de cutit ) in amestecul de ou si zahar si am amestecat foarte bine pentru a incorpora toate ingredientele.
Am ales sa servesc deliciosul meu tiramisu in pahare de martini, mi s-a parut mai romantic 🙂 Am asezat un rand de piscoturi inmuiate in cafea neagra pe fundul paharului, crema de mascarpone, apoi din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea si din nou crema mascarpone. Am pudrat foarte bine cu cacao si am ornat cu boabe de cafea si sofran.
Inainte de a-l savura, pastreaza-l la frigider cel putin 30 de minute.
Succes si pofta cremoasa! 🙂
Lasă un răspuns