• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Tarta Ratatouille

20 martie 2017 by iulia 2 comentarii

Joia trecuta am mers in Cora pentru aprovizionarea saptamanala.  A fost o zi normala de cumparaturi, am urmat lista intocmita in acord cu stocul din casa 🙂  , plus cateva articole clandestine cu care ne trezim mereu in cos, in ciuda discutiei foarte serioase, pe care o avem acasa de fiecare data inainte de a pleca spre market: ‘’ De data asta respectam lista! Nu mai cumparam nimic in plus!!’’   Sigur ca daaa! Ce bine ar fi daca am reusi macar 1 singura data sa facem asa 🙂 .

Ajunsi acasa, ne aranjam cumparaturile prin dulapuri si dulapioare, scapam de hainele de strada , ne intindem repede pe canapea, cuibariti amandoi sub o patura  pufoasa si incepem sa lenevim putin la Tv. Cum vremea de afara era rece si posomorata, aveam nevoie de ceva plin de culoare si amuzament, asa ca am ales sa revedem Ratatouille 🙂  – desenul animat super haios,  in care erou este un sobolan simpatic pasionat de gastronomie 🙂 ;  nu credeam sa ma aud vreodata spunand cuvintele astea – ‘’sobolan simpatic’’ dar , fiind vorba de un desen animat, totul e posibil! 🙂

Daca ai vazut si tu filmul, stii ca in final soarecul bucatar gateste un fel de mancare traditonal frantuzesc – Ratatouille – o combinatie frumos colorata de legume si sos de rosii, coapte in cuptor 🙂 .

Bineinteles ca mi s-a facut pofta de Ratatouille si am facut ‘’greseala’’ sa ii impartasesc si consortului gandul meu flamand, drept urmare, a doua zi mi-am pus sortul si m-am apucat sa fac, ce? Bineinteles ca Ratatouille 😛 . Am optat insa pentru o tarta. Aveam o reteta foarte buna de aluat vegan  si asteptam cu nerabdare sa o folosesc , asa ca am rasturnat Ratatouille-ul in coaja de tarta, am aruncat pe acolo si niste rosii coapte si ceva ceapa dulce caramelizata, mmmm, a iesit o bunatate!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • Aluat vegan de tarta
  • ceapa = 5 buc ( mari )
  • dovlecel = 2 buc( mici )
  • vinete = 2 buc ( mici )
  • rosii = 2 buc ( medii )
  • rosii cherry = 300g
  • zahar = 1 lingurita
  • ulei de masline = 4 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • cimbru proaspat = 1 ramurica

Cum am procedat:

Am spalat foarte bine toate legumele si le-am sters cu prosop de hartie.

Am asezat rosiile cherry pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru aproximativ 20  de minute, pana cand s-au patruns foarte bine.

Intre timp am taiat ceapa grosier si am pus-o la caramelizat intr-o tigaie bine incinsa impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si 1 lingurita de zahar, pe foc mediu. Am lasat ceapa sa se gateasca pentru cca 40 de minute, amestecand din cand in cand, pana ce a capatat o culoare maro inchis si s-a inmuiat foarte bine. Dupa 15 minute, poti adauga cativa stropi de apa si sa reduci putin focul, asta ar trebui sa impiedice ceapa sa se arda si sa ajute la o caramelizare frumoasa si uniforma.

Cat timp s-a gatit ceapa, am pregatit aluatul de tarta ( gasesti Aici reteta ) si am feliat dovlecelul, rosiile si vinetele in rondele subtiri.

Odata terminata ceapa si rosiile coapte, am putut sa asamblez Ratatouille-ul 🙂 . Am ales sa fac minitarte dar tu poti sa faci una singura, aluatul iti va fi suficient pentru o forma de tarta cu dimensiunea de 22 sau 24 cm.

Am intins aluatul, l-am asezat in formele de tarta si l-am intepat putin cu furculita. Am pus cateva rosii coapte, pe care le-am  zdrobit putin inainte si am presarat putina sare si piper.  Am asezat  apoi un strat de ceapa caramelizata, peste care am pus rondelele de legume, intr-o spirala, alternand felii de dovlecel, vinete si rosie. Am condimentat cu sare si piper, cateva frunzulite de cimbru proaspat si putin ulei de masline.

Am bagat tartutele in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 50 de minute, pana cand legumele s-au patruns bine iar aluatul a capatat o culoare usor aurie.

Au fost foarte bune atat calde cat si reci, ceea ce le transforma intr-un pranz minunat de luat la pachet pentru serviciu 🙂 .

Pofta savuroasa!

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Sarate, Vegetariene Tag-uri:aluat vegan de tarta, de post, dovlecel, ratatouille, tarta ratatouille, vegan

Previous Post: « Aluat vegan de tarta
Next Post: Mille feuille de ciocolata »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Roxana

    9 februarie 2020 la ora 11:14

    Multumesc Iulia pentru retetele minunate! Invat sa gatesc vegan si esti o adevarata inspiratie, de care va beneficia toata familia 🙂
    Nu pot accesa linkul cu aluatul de tarta vegana (imi scrie PAGINA NU S-A GASIT (EROARE: 404)
    Pagina pe care o cauți nu mai există.)

    Răspunde
    • iulia

      6 februarie 2022 la ora 23:43

      Buna Roxana,
      Imi cer scuze pentru raspynsul tardiv. Viata cu gemeni este o provocare 🙈. Am verificat si eu acum linkul din reteta si ai dreptate, este o eroare acolo pe care din pacate nu am timp sa o repar acum. :(. Pentru moment iti sugerez sa intri direct pe reteta aluatului vegan de tarta, pana voi reusi sa remediez problema. Multumesc mult pentru apreciere 😘

      Răspunde

Din aceeasi categorie:

 

Fasole verde cu sos de ghimbir - de post/vegan

 

Spaghete de post cu dovleac si salvie prajita

 

Deliciosul meu falafel vegan

 

Lipie integrala cu cruditati si tofu

 

Couscous cu busuioc si legume coapte

 

Sandwich cu hummus si legume coapte

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.