Aseara am gatit paste cu legume.
Trebuia sa fac ceva foarte rapid si cum aveam deja o portie de broccoli si niste conopida deja oparite, ramase de la o masa anterioara, am pus la fiert niste tagliatelle, am facut un sos foarte usor cu putina branza si smantana si am servit o cina foarte gustoasa in mai putin de 20 de minute 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 portii ):
- tagliatelle = 120g
- conopida = 150g
- broccoli = 250g
- branza cheddar = 50g
- smantana pentru gatit = 200ml
- ceapa = 1 buc
- bacon = 50g
- ulei de masline = 1lingura
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am desfacut conopida si broccoli in buchetele si le-am fiert pentru cca 5 minute, dupa care le-am scurs foarte bine  si le-am clatit sub jet de apa rece.
Am gatit ceapa tocata marunt intr-o tigaie incinsa, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, timp de 7-8 minute, pana cand a devenit moale si usor aurie. Am adaugat smantana pentru gatit, branza rasa, am condimentat cu sare si piper si am lasat pe foc mediu pentru aproximativ 5-6 minute.
A sosit timpul sa pun si legumele 🙂 . Am amestecat totul usor si am continuat sa gatesc 4-5 minute, acoperit cu capac, dupa care am stins focul.
Intre timp am taiat baconul in fasii lungi si l-am fript intr-o tigaie de fonta foarte bine incinsa, unsa cu o picatura de ulei de masline, timp de 6-7 minute, la foc mediu, pana cand a devenit rumen si crocant.
Cat timp s-au gatit legumele si sosul, am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand totul a fost gata, am aranjat pe un platou tagliatellele, peste care am pus legumele cu sosul de smanatana iar deasupra am presarat fasii de bacon crocant.
Simplu si delicios!
Succes la bucatarit si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns