Ce desert gatim in weekend?
Ce ai zice de un strudel cu mere, varianta de post? Reteta este foarte simpla, nu ne solicita prea mult 🙂 iar rezultatul este delicios!
Cand am testat-o prima data, ne-a placut atat de mult incat am facut-o de doua ori in aceeasi zi 😀
Da, cu siguranta asta o sa fac! Gata cu vorbaria, hai la treaba! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru aluat:
- faina pentru paine = 190g
- sare neiodata = ¼ lingurita
- apa = 120ml
- ulei de floarea soarelui = 3 linguri
- otet de mere = ½ lingurita
Pentru umplutura:
- mere = 500g ( decojite si taiate in felii subtiri )
- zahar = 80g
- pesmet = 3 linguri
- merisoare = 4 linguri
- esenta de rom = 3 linguri
- scortisoara = ½ lingurita
- nucsoara = ½ lingurita
- esenta de vanilie = ½ lingurita
Cum am procedat:
Prima data am pus merisoarele intr-un vas, impreuna cu esenta de rom si putina apa calduta(3 linguri) si le-am lasat de o parte.
Aluatul se face foarte usor si rapid. Am amestecat faina cu sarea neiodata, apoi am pus 1 lingura de ulei, apa si otetul, amestecate in prealabil. Am framantat pentru aproximativ 5 minute, dupa care am pus bucata de aluat intr-un vas uns cu putin ulei si l-am lasat sa dospeasca pentru 2 ore.
Am pregatit merele ( decojit si taiat in felii) , le-am pus intr-un bol incapator impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara,merisoarele, cu tot cu lichidul in care au fost pastrate si am lasat sa se combine toate aromele pentru cel putin 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit, am intins o foaie foarte subtire, aproape transparenta, de aproximativ 65/45cm. Vei observa ca aluatul este foarte elastic, asta este meritul fainii pentru paine 😛 care ne permite sa manipulam bila de aluat asa cum ne dorim. Pentru ca foaia sa nu se lipeasca, am presarat faina pe blatul de lucru, in repetate randuri, pe toata durata procesului. Dupa ce am obtinut dimensiunea dorita, am uns foaia cu putin ulei, am presarat pe toata suprafata pesmet , dupa care am asezat umplutura pe marginea foii, pe lungime, impreuna cu 2-3 linguri din lichidul in care au stat merele, lasand o portiune de 2 cm neacoperita.
Am rulat cu grija si l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in forma de potcoava. Fiindca vom obtine un strudel destul de lung, te sfatuiesc sa te ajuti de o paleta pentru a efectua in siguranta transferul de pe blatul de lucru in tava 🙂 . L-am uns cu 1 lingura de ulei, am presarat putin zahar pe deasupra si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 50-60 de minute, pana cand s-a rumenit frumos 🙂 .
Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor, l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa se odihneasca cam 40 de minute, inainte sa il portionez.
Bun, bun, bun!
Succes si pofta aromata de strudel! 🙂
Lasă un răspuns