Spaghetti suple si elegante, imbracate intr-un sos atat de proaspat si cremos, aromat cu ierburi crude, imbratisate de creveti dulci si asezonate cu multa dragoste – asa se dezvaluie acest preparat delicios, pe care l-am savurat intr-o zi de sambata, pe la pranz :).
Iti prezint mai jos reteta!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- spaghetti No. 3 = 350g
- creveti proaspeti = 500g
- usturoi = 3 catei
- ulei de masline = 2 linguri
- zeama de la ¼ de lamaie
- rosii cherry = 5 buc
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Pentru sosul pesto:
- patrunjel = 1 legatura mare
- busuioc proaspat ( o mana )
- ulei de masline = 8 linguri
- usturoi = 3 catei mari
- cartof = 1 buc ( fiert si racit )
- apa minerala = 4 linguri
- zeama de la ½ de lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Pentru inceput am pus spaghetti la fiert cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care le-am pus intr-o strecuratoare si le-am clatit foarte bine cu apa rece. Le-am lasat de o parte.
Cat timp s-au fiert spaghetti, am pus usturoiul zdrobit la calit in ulei de masline pentru 3 minute, apoi am adaugat rosiile cherry taiate in sferturi si crevetii . Am stropit cu zeama de lamaie si am condimentat cu sare si piper. I-am lasat sa se gateasca la foc mic pentru 8 minute, pana cand si-au schimbat culoarea si au devenit roz si apetisanti.
Sos pesto:
Am pus in robotul de bucatarie patrunjelul si busuiocul tocat impreuna cu restul ingredientelor si am mixat foarte bine pana cand am obtinut o pasta cremoasa. Poti sa adaugi mai multa sau mai putina apa minerala si ulei de masline, in functie de consistenta pe care doresti sa o obtii.
Am amestecat spaghetti cu 90% din sosul pesto, le-am pus in tigaia in care am preparat crevetii si le-am gatit pentru 5 minute, la foc mic, acoperite cu un capac. Am adaugat apoi crevetii minunati si am mai lasat inca 5 minute, acoperit.
La servire, am pus deasupra preparatului sosul pesto pastrat si cateva frunzulite de busuioc proaspat. O bunatatteeee!
Succes si pofta de creveti! 🙂
Lasă un răspuns