• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Spaghetti cu sos pesto si creveti

21 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Spaghetti suple si elegante,  imbracate intr-un  sos atat de proaspat si cremos, aromat cu ierburi crude, imbratisate de creveti dulci si asezonate cu multa dragoste – asa se dezvaluie acest  preparat delicios,  pe care l-am savurat intr-o zi de sambata, pe la pranz :).

Iti prezint mai jos reteta!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

2

Ce am folosit:

  • spaghetti No. 3 = 350g
  • creveti proaspeti = 500g
  • usturoi = 3 catei
  • ulei de masline = 2 linguri
  • zeama de la ¼ de lamaie
  • rosii cherry = 5 buc
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Pentru sosul pesto:

  • patrunjel = 1 legatura mare
  • busuioc proaspat ( o mana )
  • ulei de masline = 8 linguri
  • usturoi = 3 catei mari
  • cartof = 1 buc ( fiert si racit )
  • apa minerala = 4 linguri
  • zeama de la ½ de lamaie
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

3

 

Cum am procedat:

Pentru inceput am pus spaghetti la fiert cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care le-am pus intr-o strecuratoare si le-am clatit foarte bine cu apa rece.  Le-am lasat de o parte.

20160402_200409

20160402_200632Cat timp s-au fiert spaghetti, am pus usturoiul zdrobit la calit in ulei de masline pentru 3 minute, apoi am adaugat rosiile cherry taiate in sferturi si crevetii . Am stropit cu zeama de lamaie si am condimentat cu sare si piper. I-am lasat sa se gateasca la foc mic pentru 8 minute, pana cand si-au schimbat culoarea si au devenit roz si apetisanti.

20160402_201138

Sos pesto:

Am pus in robotul de bucatarie patrunjelul si busuiocul tocat impreuna cu restul ingredientelor si am mixat foarte bine pana cand am obtinut o pasta cremoasa. Poti sa adaugi mai multa sau mai putina apa minerala si ulei de masline, in functie de consistenta pe care doresti sa o obtii.

20160402_192526

20160402_194752Am amestecat spaghetti cu 90% din sosul pesto, le-am pus in tigaia in care am preparat crevetii si le-am gatit pentru 5 minute, la foc mic, acoperite cu un capac. Am adaugat apoi crevetii minunati si am mai lasat inca 5 minute, acoperit.

La servire, am pus deasupra preparatului sosul pesto pastrat si cateva frunzulite de busuioc proaspat. O bunatatteeee!

Succes si pofta de creveti! 🙂

1

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Peste, fructe de mare, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:creveti, paste, pesto

Previous Post: « Deliciosul meu falafel vegan
Next Post: Brunetele de post cu caju, ciocolata si smochine »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.