3 zucchini, partial curatati de coaja, cateva rosii cherry dulci si carnoase, vreo 3-4 linguri bune de parmezan si sos pesto din belsug, le amestecam pe toate cu pofta si ne asezam imediat la masa, pentru ca nu dureaza mai mult de 10 minute pentru a pregati reteta de astazi 🙂 . Nu aprinzi aragazul, nici plita si nici cuptorul! Totul se prepara la rece si se serveste cu placere si din belsug, pentru ca fie vorba intre noi, cina asta nu iti va da batai de cap cu silueta 😛
Proaspat, sanatos, hranitor, racoritor, super simplu de facut si atat de gustos, iata cateva motive pentru care iti recomand sa incerci reteta aceasta pentru pranz sau o cina usoara din timpul saptamanii. E perfecta pentru vara! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- zucchini = 3 buc ( sau dovlecel )
- rosii cherry = 250g ( taiate in jumatate )
- parmezan ras = 4 linguri ( dupa preferinta )
- Pentru pesto:
- busuioc proaspat = 40g (doar frunzele )
- seminte de dovleac crude = 25g
- migdale crude = 40g
- usturoi = 2 catei
- zeama de lamaie = 3 lingurite (dupa gust)
- ulei de masline = 10 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
A facut intai sosul pesto. Am pus toate ingredientele in robot si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o pasta fina. Am potrivit de gust si am lasat de o parte.
Pentru a obtine spaghete din dovlecei, vei avea nevoie de un spiralizator pentru legume, este un aparat foarte practic, foarte rezonabil la pret. Il vei indragi 🙂 . In cazul in care nu ai asa ceva, poti sa folosesti un curatator de legume si sa tai fasii subtiri sau o razatoare mandolina. Important este ca feliile de dovlecel sa fie foarte subtiri.
Am spalat dovleceii si i-am curatat partial de coaja, dupa care am folosit spiralizatorul pentru a ii transforma in spaghete.
I-am asezat intr-un vas incapator, am adaugat rosiile cherry si am amestecat totul cu pesto din belsug. Am asezonat cu putina sare si piper si am presarat deasupra parmezan ras.
Se serveste imediat!
Nu iti recomand sa astepti mult timp pana cand vei consuma, pentru ca dovleceii tind sa isi lase mult lichid si nu vor mai avea acelasi gust si textura.
Pupici!
- zucchini = 3 buc ( sau dovlecel )
- rosii cherry = 250g ( taiate in jumatate )
- parmezan ras = 4 linguri ( dupa preferinta )
- Pentru pesto:
- busuioc proaspat = 40g (doar frunzele )
- seminte de dovleac crude = 25g
- migdale crude = 40g
- usturoi = 2 catei
- zeama de lamaie = 3 lingurite (dupa gust)
- ulei de masline = 10 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- A facut intai sosul pesto. Am pus toate ingredientele in robot si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o pasta fina. Am potrivit de gust si am lasat de o parte.
- Pentru a obtine spaghete din dovlecei, vei avea nevoie de un spiralizator pentru legume, este un aparat foarte practic, foarte rezonabil la pret. Il vei indragi 🙂 . In cazul in care nu ai asa ceva, poti sa folosesti un curatator de legume si sa tai fasii subtiri sau o razatoare mandolina. Important este ca feliile de dovlecel sa fie foarte subtiri.
- Am spalat dovleceii si i-am curatat partial de coaja, dupa care am folosit spiralizatorul pentru a ii transforma in spaghete.
- I-am asezat intr-un vas incapator, am adaugat rosiile cherry si am amestecat totul cu pesto din belsug.
- Am asezonat cu putina sare si piper si am presarat deasupra parmezan ras.
- Se serveste imediat!
Â
Sim
Arata foarte bine pastele! De unde ai achizitionat spiralizatorul?
iulia
Multumesc! 🙂 L-am cumparat din KitchenShop dar gasesti si online