Nu stiu cum se intampla, dar indiferent cate liste si listute de cumparaturi pregatesc la inceputul lunii, tot ajungem de cel putin 3 ori pe saptamana in Cora 😛 . Au un slogan dragut: ’’Stii de ce revii..’’ Ei, bine, noi nu stim :)))) Chiar radeam pe tema asta zilele trecute, in parcare la Cora fiind, bineinteles 😀
Fie ca ne mai trebuie un bec sau o maslina, ne urcam in masina si mergem in market, este la doar 2 minute de mers, norocul nostru 🙂
Ei, si cum ne aflam noi, cumintei, prin Cora, intr-una din cele 3 vizite saptamanale, dam nas in nas cu niste ‘’amici’’ mai vechi de-ai nostri: dovlecii placintari! 🙂 Aratau atat de delicios! Bineinteles ca am cumparat si noi cativa.
Ajunsi acasa, am pregatit rapid o cina savuroasa din placintarii nostri aratosi – primul ‘’sacrificat’’ a fost transformat intr-un sos cremos, cu care am ‘’imbracat’’ o portie generoasa de spaghetti .
Pentru restul am alte planuri culinare delicioase, si dulci si sarate 😛 .
Dar, hai sa iti povestesc despre spaghetele cremoase de data asta,bine?
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- spaghetti capellini Barilla = 350g
- dovleac placintar = 1 buc ( 1kg )
- salvie proaspata = 1 ligura cu varf ( tocata )
- ceapa = 1 buc ( tocata )
- usturoi = 5 catei ( zdrobiti si tocati )
- fulgi de chilli = ¼ lingurita
- ulei de masline = 4 linguri
- supa de legume = 460ml
- fulgi de drojdie inactiva = 3 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- parmezan vegetal = 4 linguri
Cum am procedat:
Intr-o tigaie bine incinsa, am pus 1 lingura de ulei de masline, salvia tocata, putina sare si piper si am lasat pe foc moderat pentru aproximativ 5-6 minute, dupa care am pus-o de o parte.
Am curatat dovleacul de coaja si de seminte, l-am tocat cubulete si l-am pus la calit impreuna cu ceapa, usturoiul, fulgii de chilli si 3 linguri de ulei de masline, pentru 10 minute. Am adaugat apoi supa de legume ( poti sa pui chiar apa, daca nu ai supa facuta deja ) si am lasat sa fiarba incet timp de 30 de minute, acoperit, pana ce dovleacul s-a patruns bine si a devenit moale.
Am asezonat apoi cu sare si piper , am stins focul si am lasat sa se raceasca pentru 10 minute.
Intre timp am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le-am strecurat si le-am clatit timp de 1-2 minute sub jet de apa rece. Am pastrat 1 cana din apa in care au fiert pentru a o folosi ulterior.
Dupa ce legumele s-au racorit putin, am pus amestecul in blender, alaturi de fulgii de drojdie inactiva si am pasat totul foarte bine.
La final, am pus spaghetele intr-o tigaie ( am folosit-o pe cea in care s-au gatit legumele ), le-am acoperit cu generozitate cu sosul din dovleac, am amestecat totul cu putin din apa oprita, avand grija sa ‘’imbrac’’ toate pastele cu sos, am asezonat cu sare si piper si am lasat pe foc moderat spre mic pentru aproximativ 5 minute.
Cina noastra este gata! 🙂
Am rasturnat spaghetele pe un platou, am presarat deasupra salvia prajita si cateva linguri de parmezan vegetal si le-am savurat imediat!
Foarte gustos, hranitor si satios!
Succes si pofta tomnatica de dovleac! 🙂
Lasă un răspuns