• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Souvlaki de porc

20 aprilie 2016 by iulia 2 comentarii

2

Unul din deliciile culinare ale fast-food-ului grecesc este acest souvlaki: frigarui fragede din carne de  porc, pui sau miel, servite alaturi de o bucata buna de  pitta, cartofi deliciosi,  tzatziki si legume fripte.

Imi este foarte greu sa scriu introducerea pentru reteta asta pentru ca salivez in continuu :)) . Serios, iti spun! Mi se face atata pofta privind fotografiile,  incat nu ma pot concentra la nimic altceva decat la bunatatile astea . Gata, nu mai pot scrie. Fug in bucatarie sa fac o alta portie :))

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

 

1

Ce am folosit:

  • carne de porc = 600g
  • vin alb = 140 ml
  • ulei de masline = 3 linguri
  • sare neiodata = 1 lingurita
  • piper proaspat macinat = ½ lingurita
  • oregano grecesc ( rigani ) = 1 ½ lingurita
  • paprika dulce = 1 lingurita
  • cimbru = 1 lingurita
  • chimen = ½ lingurite
  • pitta = 4 buc
  • iaurt grecesc = 200g
  • castravete proaspat = 2 buc
  • marar = 1 legatura
  • zeama de lamaie4bisCum am procedat:

Am taiat carnea in bucati potrivite si am pus-o la frigider la marinat,  intr-un vas acoperit, pentru aproximativ 3 ore,  intr-un amestec  facut din vin, ulei de masline, sare, piper, oregano, paprika, cimbru si chimen.

Dupa ce carnea s-a marinat frumos, am asezat-o pe betele pentru frigarui ( pe care le-am tinut timp de 30 de minute intr-o sticla cu apa calda, pentru ca sa nu se arda la gatit ) si am fript-o intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu 1 lingura de ulei de masline.

Am facut repede un sos tzatziki: am amestecat  iaurtul cu castravetele taiat foarte fin, mararul, zeama de lamaie si am stropit la final cu putin ulei de masline. Minunat!

Am servit deliciosul souvlaki pe pitta calda, cu cartofi copti , sos tzatziki si rondele de  ceapa dulce.

Un adevarat rasfat al simturilor!

Succes si pofta de .. Grecia! 🙂3

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:carne porc, souvlaki

Previous Post: « Pavlova cu ganache de ciocolata
Next Post: Pitta greceasca »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Cristina

    26 mai 2016 la ora 11:25

    imi lasa gura apa. mananc ghiveciul meu dietetic si amrat in timp ce citesc reteta si ma uit la fotografii …dar mcar imi refac ochii (slaba consolare!!!!!) … asa as vrea sa fac un miracol: sa transform ghiveciul meu dietetic si amarat untr-un mare souvlaki….mare rau de tot …. si untr-o pita si mai mare!!!! 🙂

    Răspunde
    • iulia

      26 mai 2016 la ora 11:56

      🙂 Poti face in weekend, Cris! In timpul saptamanii sa guverneze ghiveciul 🙂 , iar in weekend sa iti satisfaci cate o mica placere :*

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.