O cina cu peste este binevenita oricand la noi in familie, mai ales intr-o seara din timpul saptamanii, cand trebuie sa fim mai atenti la ce preparate introducem in meniu 🙂 .
Pentru cina de astazi am ales sa pregatesc somon tras la tigaie, in putin ulei de susan, desavarsit mai apoi in cuptor, servit alaturi de o salata crocanta de fenicul si felii proaspete de portocala.
Un rasfat culinar foarte sanatos si hranitor, gata in cateva minute si care nu ne pune in pericol silueta 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- file somon cu piele = 2 buc
- ulei de susan = 2 linguri
- fenicul = 2 bulbi
- suc proaspat de portocale = 4 linguri
- ulei de masline = 2 linguri
- portocala = 1 buc ( taiata in felii )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am sters pestele cu prosop de hartie, l-am condimentat cu sare piper, l-am asezat in tigaia foarte bine incinsa impreuna cu cele 2 linguri de ulei de susan si l-am gatit la foc mediu spre mare timp de 5 minute, presand usor cu o spatula.
Intre timp am preincalzit cuptorul la 180g C.
Dupa cele 5 minute petrecute la foc direct, pe aragaz, am mutat tigaia in cuptor pentru inca 5-6 minute, fara sa intorc sau sa misc in vreun fel bucatile de peste.
In timp ce pestele s-a gatit in cuptor, am pregatit salata: am taiat feniculul in fasii subtiri, l-am asezonat cu sare si piper, sucul proaspat de portocala, putin ulei de masline iar apoi am adaugat si feliile de portocala pregatite .
Somonul a iesit exact pe gustul nostru, cu pielea crocanta si carnea suculenta 🙂 iar servit alaturi de salata de fenicul, a fost un adevarat deliciu: o cina proaspata si deosebuit de lejera, ideala pentru o seara din timpul saptamanii!
Succes si pofta buna!
Lasă un răspuns