Felii de vinete in coaja, scaldate in aluat cremos, dichisit cu putin turmeric pentru culoare si pudrat cu mirodenii fistichii care sa imbogateasca gustul, aranjate ordonat in tigaie si mai apoi prajite in putin ulei de masline, nu mult, cateva minute, pana devin rumene la exterior si fragede in interior.
Acestea sunt snitelele mele din vinete , un preparat de post deosebit de gustos, usor si satios, care se prepara simplu, fara dureri de cap si intr-un timp foarte scurt 🙂 .
Sunt minunate atat la masa de pranz cat si la cina, servite impreuna cu piure de cartofi sau broccoli, legume trase la tigaie, couscous sau poti incerca sa le combini cu orez de conopida, se ’’ inteleg ‘’de minune 🙂 , iti las Aici reteta pe care am incercat-o noi, super hranitoare si gustoasa.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- vinete = 2 buc ( mici )
- sare neiodata = 1 lingurita
Pentru aluat:
- faina = 100g
- bicarbonat de sodiu = ½ lingurita
- sare neiodata = 1 lingurita
- turmeric pudra = 1/2 lingurita
- piper proaspat macinat = ¼ lingurita
- cimbru = 1 lingurita
- usturoi pudra = 1 lingurita
- apa plata = 175 ml
- ulei de masline = 3 linguri ( pentru prajit )
Cum am procedat:
Am spalat vinetele foarte bine, le-am taiat in rondele, de aproximativ 1cm grosime, poate putin mai subtiri, le-am masat foarte bine cu sare, le-am asezat intr-un vas acoperite cu apa si le-am lasat sa se hidrateze pentru 15 minute. Pentru ca toate bucatile de vinete sa stea acoperite cu apa, am asezat deasupra o farfurie, impiedicandu-le astfel sa se ridice la suprafata 🙂 .
Intre timp am facut aluatul. Am amestecat faina cu mirodeniile, am adaugat apoi apa, treptat si am amestecat foarte bine cu telul, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. La final am adaugat bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie si am lasat de o parte aptoximativ 6-7 minute.
Am strecurat vinetele si le-am tamponat foarte bine cu prosop de hartie, repetat, pana cand am inlaturat apa acumulata. Am dat apoi bucatile de vinete prin aluat, astfel incat sa fie acoperite foarte bine ambele parti si le-am pus la prajit in ulei de masline, pana cand s-au rumenit frumos, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Snitelele sunt gata atunci cand sunt moi la interior, pentru ca sa fii sigura infige o furculita intr-una din bucati si daca o patrunde usor, inseamna ca sunt facute.
Pentru ca sa le pastrezi calde pe toate pana termini de prajit, aseza-le una peste cealalta si acopera cu folie de aluminiu sau un vas pe care il ai la indemana.
Sunt minunate cu sos de usturoi copt sau pur si simplu cu mujdei frecat cu putin ulei de masline.
Succes la prajit si pofta savuroasa! 🙂
Lasă un răspuns