Suntem in prag de vara, dragilor! 🙂 Primele fructe romanesti au dat deja navala in marketuri si piete. Oriunde te uiti, capsuni proaspat culese, coapte si parfumate iti zambesc parca de pe tarabe. Nu ai cum sa le ignori. Nu este o alta perioada mai buna pentru a ne bucura din plin de aceste fructe delicioase, atat de bogate in vitamine, proteine si minerale. Consumate proaspete, capsunile aduc o multime de beneficii organismului: intaresc sistemul imunitar, ajuta la scaderea colesterolului, previn bolile cardiovasculare, imbunatatesc vederea, de asemenea sunt recomandate pentru tratarea reumatismului sau a hipertensiunii arteriale. Iar acestea reprezinta doar o mica parte din motivele pentru care ar trebui sa introducem capsunile in meniul nostru zilnic.
Era sa uit un aspect deloc de ignorat pentru noi toate, dragele mele : o cana de capsuni are doar 55 de calorii 🙂 Iar daca obisnuiesti sa faci sport sau sa mergi la sala, consumate inainte, capsunile accelereaza arderea caloriilor. Un aspect foarte important de retinut pentru cei interesati, inclusiv pentru mine 🙂
In articolul de astazi vin cu o idee dulce si super fresh, foarte simplu de facut: un sandwich din biscuit fraged cu unt, capsuni proapete si crema de branza. Pentru crema de branza eu am ales Branza pufoasa cu smanatana Delaco, pentru textura ei fina si aerata, cu adevarat o pufosenie 🙂 . Pe langa textura cremoasa, m-a incantat lista de ingrediente si anume 3 la numar: branza de vaci, bogata in calciu, vitamine, fosfor, contribuie la accelerarea metabolismului, mult mai hranitoare decat iaurtul, smantana si sare. Pentru mine o lista de ingredinte scurta, fara combinatii de litere majuscule si cifre este un motiv de siguranta! Natural si sanatos!
Iata de ce nu am stat pe ganduri cand am mers in market in cautarea unei creme de branza pentru desertul meu de astazi. Vazut, placut, testat, pastrat! 🙂
Combinatia de capsune si crema pufoasa de branza este delicioasa, atat de usoara si racoritoare iar varata in sandwichul de biscuit fraged, este o adevarata nebunie! 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- Pentru crema de branza:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 300g
- miere de albine de salcam = 2 lingurite ( dupa preferinta )
- Pentru capsune:
- capsune = 250g
- sucul de la 1 lamaie mica
- zahar brut din trestie = 2 linguri
- Pentru biscuit:
- faina = 375g
- praf de copt bio = 4 lingurite
- unt = 175g ( rece, cu peste 80% grasime )
- sare neiodata = 1 varf de lingurita
- zahar brut din trestie = 50g
- smantana = 100g
- oua = 2 buc ( mari )
- vanilie
Cum am procedat:
Biscuitul:
Am pus in robotul de bucatarie faina, sarea, zaharul si praful de copt si am pulsat foarte putin, cat sa se omogenizeze. Am adaugat apoi untul rece, taiat in cubulete si am pulsat din nou, pentru 1-2 minute, pana cand am obtinut un amestec sfaramicios, dupa care am pus totul intr-un vas incapator. Am amestecat ouale batute, vanilia si smantana, am adaugat peste mixul de faina si unt si am omogenizat cu o furculita. Am rasturnat pe blatul pudrat cu faina si am format aluatul. Am framantat foarte usor, pentru cateva secunde cat sa obtin un aluat moale si compact. Daca simti ca este nevoie, mai poti adauga putina faina peste coca, ca sa nu se lipeasca de maini si blat. Am dat o forma rotunda, am invelit in folie de plastic si am bagat in frigider pentru 15 minute.
Pe blatul pudrat cu faina, am intins o foaie rotunda de aproximativ 2cm grosime si am format biscuitii cu ajutorul unui cutter special, rotund. Daca nu ai cutter, poti folosi un pahar, pe care sa il introduci putin in faina, de fiecare data cand tai biscuitii ( astfel eviti ca aluatul sa se lipeasca de gura paharului ). Mi-au rezultat 14 buc pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt . Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190g C pentru cca 18 minute, pe nivelul din mijloc, pana cand au devenit usor aurii. Dupa ce au fost gata, i-am asezat pe un gratar si i-am lasat sa se raceasca complet. Cand sunt calzi, biscuitii vor fi moi la atingere, dar dupa ce se racesc se vor mai intari putin la suprafata. Sunt atat de fragezi incat ii poti servi si asa , simpli, alaturi de o ceasca de ceai 🙂 .
Capsunile:
Am taiat capsunile in bucati potrivite, le-am amestecat usor cu zaharul si zeama de lamaie si le-am bagat in frigider pentru 20 de minute.
Crema de branza:
Intr-un vas am amestecat branza pufoasa Delaco cu mierea de albine si am lasat de o parte.
Asamblare sandwich:
Am taiat fiecare biscuit ( racit ) in jumatate. Am asezat pe prima bucata un strat generos de crema de branza, peste care am pus cateva bucati de capsuni, am stropit cu putin din zeama rezultata de la fructe si zahar si am acoperit cu cealalta jumatate de biscuit. Pentru un plus de savoare am pus deasupra inca putina crema de branza si am finalizat cu o bucata de capsuna proaspata.
Se serveste imediat si cu multa pofta! 🙂
Cantitatea de crema de branza si capsune din lista de ingrediente, este suficienta pentru cca 7 sandwichuri. Daca doresti sa le asamblezi pe toate 14 in aceeasi zi, dubleaza cantitatea.
Pupici si salutari pentru toti fanii branza! 🙂
- Pentru crema de branza:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 300g
- miere de albine de salcam = 2 lingurite ( dupa preferinta )
- Pentru capsune:
- capsune = 250g
- sucul de la 1 lamaie mica
- zahar brut din trestie = 2 linguri
- Pentru biscuit:
- faina = 375g
- praf de copt bio = 4 lingurite
- unt = 175g ( rece, cu peste 80% grasime )
- sare neiodata = 1 varf de lingurita
- zahar brut din trestie = 50g
- smantana = 100g
- oua = 2 buc ( mari )
- vanilie
- Biscuitul - Am pus in robotul de bucatarie faina, sarea, zaharul si praful de copt si am pulsat foarte putin, cat sa se omogenizeze.
- Am adaugat apoi untul rece, taiat in cubulete si am pulsat din nou, pentru 1-2 minute, pana cand am obtinut un amestec sfaramicios, dupa care am pus totul intr-un vas incapator.
- Am amestecat ouale batute, vanilia si smantana, am adaugat peste mixul de faina si unt si am omogenizat cu o furculita. Am rasturnat pe blatul pudrat cu faina si am format aluatul. Am framantat foarte usor, pentru cateva secunde cat sa obtin un aluat moale si compact. Daca simti ca este nevoie, mai poti adauga putina faina peste coca, ca sa nu se lipeasca de maini si blat. Am dat o forma rotunda, am invelit in folie de plastic si am bagat in frigider pentru 15 minute.
- Pe blatul pudrat cu faina, am intins o foaie rotunda de aproximativ 2cm grosime si am format biscuitii cu ajutorul unui cutter special, rotund. Daca nu ai cutter, poti folosi un pahar, pe care sa il introduci putin in faina, de fiecare data cand tai biscuitii ( astfel eviti ca aluatul sa se lipeasca de gura paharului ). Mi-au rezultat 14 buc pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt .
- Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190g C pentru cca 18 minute, pe nivelul din mijloc, pana cand au devenit usor aurii. Dupa ce au fost gata, i-am asezat pe un gratar si i-am lasat sa se raceasca complet. Cand sunt calzi, biscuitii vor fi moi la atingere, dar dupa ce se racesc se vor mai intari putin la suprafata. Sunt atat de fragezi incat ii poti servi si asa , simpli, alaturi de o ceasca de ceai 🙂 .
- Capsunile - Am taiat capsunile in bucati potrivite, le-am amestecat usor cu zaharul si zeama de lamaie si le-am bagat in frigider pentru 20 de minute.
- Crema de branza - Intr-un vas am amestecat branza pufoasa Delaco cu mierea de albine si am lasat de o parte.
- Asamblare sandwich - Am taiat fiecare biscuit ( racit ) in jumatate. Am asezat pe prima bucata un strat de crema de branza, peste care am pus cateva bucati de capsuni, am stropit cu putin din zeama rezultata de la fructe si zahar si am acoperit cu cealalta jumatate de biscuit. Pentru un plus de savoare am pus deasupra inca putina crema de branza si am finalizat cu o bucata de capsuna proaspata.
Se servesc imediat.
Â
Lasă un răspuns