File de salau, imbracat in crusta crocanta de pesmet, dichisit cu usturoi si vin alb, varat oleaca in cuptorul incins si servit mai apoi cu sos proaspat din patrunjel si oregano, mixate cu cativa catei de usturoi, ceva ulei de masline, niste zeama de lamaie si incheiat cu o mana de parmezan ras 🙂 .
O reteta foarte simpla, deosebit de gustoasa si aromata, care se prepara imediat, fara batai de cap!
Cina sau pranz? Nu conteaza! Oricare! Vei adora aceasta reteta, ca si noi! 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- file de salau = 700g
- paine toast = 3 felii proaspete
- ulei de masline = 2 linguri
- usturoi pisat = 1 lingurita
- vin alb = 1 lingura
Pentru salsa verde:
- patrunjel proaspat = 1 legatura mare
- oregano proaspat = 15g
- ulei de masline = 100ml
- zeama de lamaie = 1 lingura
- usturoi pisat = 1 lingurita
- parmezan ras = 40g
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Crusta de pesmet:
Am rupt painea in bucati ( fara margini ) si am tocat-o in robotul de bucatarie 1-2 minute, pana cand s-a maruntit usor, dupa care am amestecat-o cu uleiul de masline ( 1 lingura ), usturoiul pisat ( 1 lingurita ) si vinul alb. Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 8 minute, pana cand pesmetul a capatat o culoare usor aurie.
Pestele:
Am tamponat foarte bine pestele cu prosop de hartie, am condimentat cu sare si piper, l-am uns cu 1 lingura de ulei de masline si l-am asezat intr-o tava, pe hartie de copt. L-am gatit in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 15 minute, dupa care am presarat pe deasupra pesmetul obtinut anterior si am mai lasat la cuptor inca 7-8 minute.
Salsa verde:
Am pus toate ingredientele in robot si am mixat foarte bine pana cand am obtinut un sos omogen. Daca nu ti se pare suficient de condimentat, poti adauga mai multa sare,  zeama de lamaie sau orice va este pe plac mai mult 🙂 .
Am servit pestele cu mult sos de ierburi proaspete, o salata simpla de cartofi natur si bineinteles, cate un pahar de vin alb demisec 🙂 .
Atat de simplu dar deosebit de savuros! 🙂
Succes la bucatarit si pofta mare!
Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .
Multumesc! 🙂
Lasă un răspuns