• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Salata mediteraneana cu quinoa

21 februarie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Sanatoasa, hranitoare, rapida si foarte usor de facut, salata mea cu quinoa si legume crude este bineinteles si delicioasa 🙂

Am savurat-o pana la ultima…bobita 😛 mai ales, ca totul a fost o improvizatie de moment, venita pe seama unei senzatii nebune de foame, care statuse pe capul nostru toata ziua. Eram lihniti! Ajunsi acasa, am rascolit frigiderul si am scos tot ce era comestibil 😀  – 1 castravete, niste rosii cherry, cateva masline kalamata, branzica tofu, din aia buna, tinuta in saramura si o conserva de naut.  Ce sa facem cu ele? O salata simpla nu ne-ar fi potolit foamea, dar combinate cu niste quinoa, hmmm, cred ca ar merge. Si asa am facut: am amestecat totul cu niste quinoa gatita.

Rezultatul? O cina sanatoasa, foarte satioasa, gata in mai putin de 20 de minute,  de care ne-am bucurat impreuna, marti seara.

Inca un caz rezolvat cu succes! 😛

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • quinoa alba = 150g
  • apa = 320ml
  • castravete = 1 buc
  • rosii cherry  =8 buc
  • masline naturale kalamata = 35g
  • naut = 80g ( din conserva, scurs de zeama )
  • tofu in saramura = 50g
  • oregano = 1 lingurita
  • fulgi de drojdie inactiva = 2 linguri
  • ulei de masline = 2 linguri
  • zeama de la 1 lamaie ( mica ) – dupa gust
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

Cum am procedat:

Am fiert quinoa in apa cu 1/2 lingurita de sare. Ar fi fost si mai gustoasa daca as fi folosit supa de legume, dar nu am avut timp sa astept, asa ca am folosit apa simpla. Cand iti permite timpul, incearca si cu supa de legume, este delicioasa 🙂  Mai multe detalii despre quinoa si cum poti sa o gatesti, gasesti aici

Cat timp a fiert quinoa, nu mai mult de 15-20 de minute, am pregatit legumele: spalat si tocat, dupa preferinte.  Eu am curatat castravetele de seminte, tu poti sa il folosesti cum doresti,  am vrut sa-i simt mai bine „crocanteala”, plus ca nu isi mai lasa apa.

Am amestecat totul cu quinoa gatita si un dressing rapid din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, am presarat pe deasupra oregano uscat si fulgi de drojdie inactiva si la masa! 🙂

Daca iti raman resturi de la cina, poti sa pui totul intr-o caserola si sa iti iei la pachet a doua zi, este minunata si nici nu trebuie sa o incalzesti 🙂

Pupici!

Util:

  • tamponeaza branza tofu cu prosop de hartie inainte sa o tai si sa o pui in salata, altfel isi va lasa zeama si nu va fi foarte placut
  • cat timp fierbe quinoa, lasa nautul la scurs intr-o strecuratoare, castigi timp
  • indeparteaza semintele de la castravete, astfel te vei bucura de salata la fel de gustoasa si crocanta si a doua zi
Print Friendly, PDF & Email

Categorii:cine usoare din timpul saptamanii, Sarate, Tin la silueta, Vegetariene Tag-uri:de post, fulgi de drojdie inactiva, quinoa, salata cu quinoa, sanatos, vegan

Previous Post: « Masa la pachet – Pui in stil grecesc cu quinoa
Next Post: Masa la pachet – Salata cu quinoa »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Varza de Bruxelles gratinata

 

Chiftelute de post cu naut si spanac

 

Tarta Ratatouille

 

Chifle usoare de post

 

Salata cu quinoa, sparanghel si avocado

 

Cel mai bun burger vegetal

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.