• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Salata de toamna cu dovleac copt

18 octombrie 2018 by iulia Lasa un comentariu

In familia noastra nu se consuma foarte des dovleacul iar atunci cand o facem, il preferam sub forma de supa crema sau desert. Este prima data cand am folosit dovleac in salata si tin sa spun ca am fost placut suprinsa de explozia de arome, oarecum exotica si intriganta.

Dulce, picant, amarui si sarat, toate reunite intr-un preparat gustos si foarte hranitor, gata in doar cateva minute.

Salata mea de toamna este o experienta culinara inedita, o combinatie indrazneata de gusturi si texturi variate, perfecta atat pentru pranz cat si pentru o cina sanatoasa si usoara din timpul saptamanii.

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • rucola = 125
  • dovleac placintar = 1 buc ( 1kg )
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g
  • miez de nuca = 30g
  • seminte de dovleac crude = 1 lingurita
  • fulgi de chilli = 1/2 lingurita ( dupa gust )
  • ulei de masline = 3 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • miere de albine de salcam = 1 lingurita ( dupa gust )
  • reductie de otet balsamic = 4 linguri ( dupa gust )

Cum am procedat:

Pentru inceput, am pregatit dovleacul. L-am curatat de coaja si de seminte si l-am sectionat in felii potrivite. Intr-un bol am facut un mix din 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si fulgi de chilli, cu care am uns apoi fiecare felie de dovleac, pe ambele parti.

Am asezat dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200g C pentru aproximtiv 35 de minute (cand dovleacul este moale, inseamna ca s-a terminat de gatit si poti sa-l scoti din cuptor).

Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.

Pe un platou am aranjat intai un strat de frunze de rucola, 5-6 lingurite de branza pufoasa, miez de nuca, am presarat sare si piper si am stropit cu putin ulei de masline si reductie de otet balsamic. Am asezat deasupra felii de dovleac copt, din nou branza pufoasa, miez de nuca, miere de albine si am asezonat cu sare, piper si cativa fulgi de chilli.

Am aruncat si cateva seminte crude de dovleac pe ici pe colo si am finalizat cu ulei de masline si reductie de otet balsamic.

Pupici!

Salata de toamna cu dovleac copt
 
Print
Prep time
10 mins
Cook time
35 mins
Total time
45 mins
 
Salata de toamna cu dovleac copt este o experienta culinara inedita, o combinatie indrazneata de gusturi si texturi variate, perfecta atat pentru pranz cat si pentru o cina sanatoasa si usoara din timpul saptamanii.
Author: Delicii si zambete
Recipe type: pranz/cina
Serves: 4
Ingredients
  • rucola = 125
  • dovleac placintar = 1 buc ( 1kg )
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g
  • miez de nuca = 35g
  • seminte de dovleac crude = 1 lingurita
  • fulgi de chilli = ½ lingurita ( dupa gust )
  • ulei de masline = 3 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • miere de albine de salcam = 1 lingurita ( dupa gust )
  • reductie de otet balsamic = 4 linguri ( dupa gust )
Instructions
  1. Pentru inceput, am pregatit dovleacul. L-am curatat de coaja si de seminte si l-am sectionat in felii potrivite. Intr-un bol am facut un mix din 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si fulgi de chill, cu care am uns apoi fiecare felie de dovleac, pe ambele parti.
  2. Am asezat dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200g C pentru aproximtiv 35 de minute (cand dovleacul este moale, inseamna ca s-a terminat de gatit si poti sa-l scoti din cuptor).
  3. Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
  4. Pe un platou am aranjat intai un strat de frunze de rucola, 5-6 lingurite de branza pufoasa, miez de nuca, am presarat sare si piper si am stropit cu putin ulei de masline si reductie de otet balsamic. Am asezat deasupra felii de dovleac copt, din nou branza pufoasa, miez de nuca, miere de albine si am asezonat cu sare, piper si cativa fulgi de chilli.
  5. Am aruncat si cateva seminte crude de dovleac pe ici pe colo si am finalizat cu ulei de masline si reductie de otet balsamic.
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, fan branza, Fara carne, Tin la silueta Tag-uri:rucola, salata, salata cu dovleac, salata de toamna, usor de facut

Previous Post: « Clatite pentru copii cu fructe si branza gouda
Next Post: Mini sandwichuri cu castravete »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Placinta rustica cu broccoli, emmentaler si blue cheese

 

Risotto cu ciuperci

 

Spaghete din dovlecei cu pesto si parmezan

 

Placinta cu rosii si 3 feluri de branza

 

Salata cu quinoa, sparanghel si avocado

 

Minipateuri cu branza Brie si dulceata de ardei iute

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.