In familia noastra nu se consuma foarte des dovleacul iar atunci cand o facem, il preferam sub forma de supa crema sau desert. Este prima data cand am folosit dovleac in salata si tin sa spun ca am fost placut suprinsa de explozia de arome, oarecum exotica si intriganta.
Dulce, picant, amarui si sarat, toate reunite intr-un preparat gustos si foarte hranitor, gata in doar cateva minute.
Salata mea de toamna este o experienta culinara inedita, o combinatie indrazneata de gusturi si texturi variate, perfecta atat pentru pranz cat si pentru o cina sanatoasa si usoara din timpul saptamanii.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- rucola = 125
- dovleac placintar = 1 buc ( 1kg )
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g
- miez de nuca = 30g
- seminte de dovleac crude = 1 lingurita
- fulgi de chilli = 1/2 lingurita ( dupa gust )
- ulei de masline = 3 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- miere de albine de salcam = 1 lingurita ( dupa gust )
- reductie de otet balsamic = 4 linguri ( dupa gust )
Cum am procedat:
Pentru inceput, am pregatit dovleacul. L-am curatat de coaja si de seminte si l-am sectionat in felii potrivite. Intr-un bol am facut un mix din 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si fulgi de chilli, cu care am uns apoi fiecare felie de dovleac, pe ambele parti.
Am asezat dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200g C pentru aproximtiv 35 de minute (cand dovleacul este moale, inseamna ca s-a terminat de gatit si poti sa-l scoti din cuptor).
Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Pe un platou am aranjat intai un strat de frunze de rucola, 5-6 lingurite de branza pufoasa, miez de nuca, am presarat sare si piper si am stropit cu putin ulei de masline si reductie de otet balsamic. Am asezat deasupra felii de dovleac copt, din nou branza pufoasa, miez de nuca, miere de albine si am asezonat cu sare, piper si cativa fulgi de chilli.
Am aruncat si cateva seminte crude de dovleac pe ici pe colo si am finalizat cu ulei de masline si reductie de otet balsamic.
Pupici!
- rucola = 125
- dovleac placintar = 1 buc ( 1kg )
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g
- miez de nuca = 35g
- seminte de dovleac crude = 1 lingurita
- fulgi de chilli = ½ lingurita ( dupa gust )
- ulei de masline = 3 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- miere de albine de salcam = 1 lingurita ( dupa gust )
- reductie de otet balsamic = 4 linguri ( dupa gust )
- Pentru inceput, am pregatit dovleacul. L-am curatat de coaja si de seminte si l-am sectionat in felii potrivite. Intr-un bol am facut un mix din 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si fulgi de chill, cu care am uns apoi fiecare felie de dovleac, pe ambele parti.
- Am asezat dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200g C pentru aproximtiv 35 de minute (cand dovleacul este moale, inseamna ca s-a terminat de gatit si poti sa-l scoti din cuptor).
- Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
- Pe un platou am aranjat intai un strat de frunze de rucola, 5-6 lingurite de branza pufoasa, miez de nuca, am presarat sare si piper si am stropit cu putin ulei de masline si reductie de otet balsamic. Am asezat deasupra felii de dovleac copt, din nou branza pufoasa, miez de nuca, miere de albine si am asezonat cu sare, piper si cativa fulgi de chilli.
- Am aruncat si cateva seminte crude de dovleac pe ici pe colo si am finalizat cu ulei de masline si reductie de otet balsamic.
Lasă un răspuns