Pentru ca suntem in plin sezon al cartofilor noi, am ales sa iti prezint astazi reteta mea de salata calda cu cartofi, ton si sos cremos de mustar – o idee foarte gustoasa si hranitoare, ideala pentru un pranz fugar din timpul saptamanii. 🙂
Iata reteta mai jos!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- cartofi noi = 1kg
- ton = 150g ( conserva in suc propriu )
- ceapa verde = 2 buc
- capere = 2 lingurite
- hrean = 15g ( ras )
- mustar = 1 lingurita
- zeama de la 1/2 lamaie
- apa minerala = 2 linguri
- cimbru uscat
- rozmarin proaspat ( cateva frunzulite )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- ulei de masline = 1lingura
Cum am procedat:
Am spalat cartofii foarte bine, am indepartat coaja subtire si i-am pus la fiert cu putina sare. Cand au fost gata, i-am asezat intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine de apa.
Am incins o tigaie, am pus uleiul de masline, dupa care am adaugat cartofii, sare si piper. I-am lasat pe foc cca 10 minute pana cand s-au rumenit putin 🙂
Intre timp am facut repede sosul: am pus intr-un bol mustarul, hreanul ras, zeama de lamaie, apa minerala, am condimentat cu sare si piper si am amestecat pana cand am omogenizat ingredientele.
Asamblare salata:
Intr-un vas incapator am asezat cartofii calzi, tonul ( scurs de lichid ), ceapa verde tocata marunt, am adaugat caperele, putin cimbru si rozmarin tocat pentru mai mult gust si la final am turnat cu generozitate sosul din mustar si hrean.
Succes si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns