• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Rulada de curcan cu unt si ierburi, legume coapte si sos de blue cheese

8 iunie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Rulada eleganta din piept de curcan, umpluta cu unt si verdeata din belsug, gatita cu grija  in cuptor, pana cand devine frageda si ti se topeste in gura, servita alaturi de legume dulci si aromate, imbracate dupa plac,  in sos voluptos din branza nobila – un adevarat rasfat culinar,  pe care l-am devorat cu pofta  duminica trecuta  si a carui reteta ti-o prezint mai jos  🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

3bis

Ce am folosit:

Pentru rulada de carne:

  • piept de curcan = 1kg ( crescut in curte )
  • unt = 150g
  • patrunjel proaspat = 2 legaturi
  • salvie proaspata = 1 legatura
  • rozmarin proaspat = 3 fire
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • ghimbir proaspat ( ras ) = 1 lingura
  • ulei de masline = 1 lingura
  • vin alb = 20 ml

Pentru legumele coapte:

  • cartofi noi = 800g
  • morcovi = 3 buc
  • pastarnac = 3 buc
  • ulei de masline = 3 linguri
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • rozmarin proaspat = cateva frunzulite

5bisb

Pentru sosul de branza:

  • blue cheese = 150g
  • smantana pentru gatit = 100ml
  • piper proaspat macinat
  • sare neiodata

Cum am procedat:

Rulada de carne:

1r2rAm facut pentru inceput umplutura de unt: intr-un vas am amestecat 130 g unt cu 1 legatura de patrunjel tocat, jumatate din cantitatea de salvie, doar frunzele, tocate de asemenea, coaja de lamaie si piper.

Am tocat restul de verdeturi, am ras ghimbirul si am lasat de o parte.

Am taiat bucata de piept astfel incat sa serveasca scopului stabilit 🙂 , am asezonat-o cu sare si piper, am intins umplutura de unt, apoi am pus restul de verdeata tocata si ghimbirul ras. Am rulat pieptul si l-am “asigurat” cu incredere  cu ata alimentara  🙂 .

3r

4Am uns rulada cu putin ulei de masline, am mai condimentat cu putin piper si am asezat-o intr-o tava de yena tapetata in prealabil cu  ulei de masline. Am aruncat pe deasupra cateva bucatele de unt, am turnat vinul si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 2 ore,  acoperita cu capac. Din cand in cand am stropit-o cu untul topit care a rezultat din timpul gatitului. Dupa terminarea timpului de preparare, am lasat-o pentru 10 minute acoperita inainte de a servi. 🙂

Legumele:

Am curatat si taiat legumele dupa placul meu, le-am condimentat cu sare, piper si rozmarin proaspat, le-am stropit cu ulei de masline si le-am asezat pe hartie de copt. Le-am gatit odata cu carnea ( la aceeasi temperatura ) pentru 40 de minute.

Sosul de branza:

5r

Sosul de branza se face foarte usor si este delicios: am pus intr-o tigaie smantana pentru gatit si am lasat-o sa ajunga la punctul de fierbere;  dupa ce a  inceput  sa fiarba am adaugat branza cu mucegai rupta in bucati si am asezonat dupa gust cu sare si piper. Am lasat pe foc cca 4 minute, pana cand sosul a capatat consistenta dorita ( tu poti lasa mai mult timp, in functie de cum doresti sa fie sosul tau ).

Am montat farfuria si am servit cu poftaaa! Intr-adevar delicios!!

Succes si pofta dupa placul tau! 🙂

Tips:

Pentru ca sa poti intinde cat mai usor umplutura de unt pe suprafata bucatii de carne, scoate untul din frigider cu aproximativ 15 minute inainte, dupa care il poti amesteca cu verdeata mai usor.

Sosul de branza are tendinta sa se solidifice destul de repede, te sfatuiesc sa il faci la sfarsit, dupa ce ai restul preparatelor deja pregatite. Daca totusi apuca sa se intareasca putin ( cum mi s-a intamplat si mie  😛 ), mai adauga putina smantana pentru gatit si mai pune-l o data pe foc pentru inca 2-3 minute si gata, problem solved!  🙂

6bis

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:blue cheese, cartofi noi, curcan, salvie

Previous Post: « Salata calda de cartofi noi cu ton si sos cremos
Next Post: Pizza margherita »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.