Acest risotto care parca se topeste in gura, este minunat pentru o cina vegetariana sau chiar ca si garnitura pentru un preparat din carne. Este incredibil de cremos si aromat si iti va crea acea stare de confort, la care tanjesti la sfarsitul unei zile istovitoare 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- orez Arborio = 200g
- unt = 130g
- ceapa = 1 buc ( tocata marunt )
- parmezan = 80g ( ras )
- supa de pui = 1l -1,5l (500g carne pui de curte, 2 cepe, 1 morcov, sare neiodata)
- vin alb = 120ml
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat
- ciuperci champignon brune= 400g
Cum am procedat:
Am facut intai supa de pui din igredientele enumerate mai sus: am fiert carnea , am adaugat apoi legumele intregi si am lasat sa se patrunda. La final am condimentat cu sare si putin piper dupa gust.
Am taiat ciupercutele, le-am asezonat cu sare si piper si le-am gatit pentru aproximativ 6-7 minute, intr-o tigaie incinsa impreuna cu 30g de unt. Le-am dat de o parte si m-am ocupat de risotto.
Am tocat ceapa marunt si am calit-o putin, in 70 g unt, pe foc moderat spre mic. Am adaugat apoi orezul, am amestecat pana cand a incorporat untul, dupa care am turnat vinul si am continuat sa amestec usor , lasand orezul sa il absoarba.
Atunci cand orezul a absorbit tot lichidul si a inceput sa se usuce, am adaugat treptat supa de pui fierbinte ( eu am pus-o in 4 transe )amestecand in continuu . Toata operatiunea a durat in jur de 20-25 de minute ( exceptand timpul de gatit al supei ).
Dupa ce orezul a absorbit toata supa si a devenit cremos, l-am luat de pe foc, am condimentat cu putin piper si am adaugat restul de unt si parmesanul ras. Am amestecat usor pentru ca sa incorporez toate ingredientele, dupa care am adaugat ciupercutele. Am decorat cu parmesan si cateva frunzulite de cimbru proaspat. Delicios!
Tips:
Pentru ca sa obtii un risotto cremos nu spala orezul inainte de a-l folosi, este foarte important sa respecti acest pas pentru reusita acestui preparat :). De asemenea, foloseste doar supa fierbinte – eu am tinut-o pe foc mic pe toata durata procesului; daca ti se termina supa, poti folosi putina apa fierbinte in completare.
Fii organizata! 🙂 Pregateste-ti toate ingredientele din timp si aseaza-le in ordinea in care le vei folosi, pentru ca sa le poti lua rapid atunci cand vei avea nevoie.
Gusta in mod repetat orezul inainte de final, pentru ca timpul de gatire difera in functie de tipul de orez pe care il alegi. Pentru ca sa obtii un gust autentic, se recomada folosirea orezului italian Arborio, Vialone Nano sau Carnaroli – la noi este foarte accesibil Arborio, il gasesti usor in hypermarket 🙂 .
Succes si pofta buna la risotto! 🙂
Lasă un răspuns