Acum vreo cateva zile ne aflam prin market si din obisnuinta, mi-am aruncat un ochi si pe la produsele din carne 😛 cand, ce vad? Pulpe de rata, proaspete si atat de aratoase incat nici nu am stat pe ganduri. Ne-am uitat unul la altul si fara sa ne spunem nimic, am intins mana si am luat o caserola 🙂 . Stiam deja cum o sa le gatesc: la cuptor, cu mult cimbru si usturoi. Zis si facut!
Au iesit delicioase: pielea crocanta la exterior , carnea frageda la interior iar mireasma de cimbru si usturoi ne-a innebunit simturile . Ne-am declarat satisfacuti 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- pulpe de rata = 2 buc
- ramurele de cimbru proaspat = o mana
- rozmarin proaspat = 2 ramurele
- usturoi = 5 catei
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am asezonat pulpele cu sare si piper si le-am fript in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit putin. Nu am folosit deloc ulei, deoarece carnea de rata isi lasa singura grasime si nu este nevoie sa adaugi in plus.
Intr-un vas de yena am asezat un strat ramurele de cimbru, cateva frunzulite de rozmarin si cateii de usturoi sectionati pe jumatate. Am pus pulpele de rata deasupra patului de verdeata , am mai presarat cateva frunzulite de cimbru si de rozmarin, putina sare si piper si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 170g C pentru aproximativ 1 ora.
Super gustoase si usor de facut,nu?
Noi le-am servit cu un piure lejer din mazare, dar sunt minunate cu orice fel de garnitura sau doar cu o salata crocanta alaturi. Tu ce ai alege?
Succes si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns