• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pui la cuptor cu unt si verdeturi aromate

26 ianuarie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Pui intreg,  imbracat in unt,  asezonat  cu ierburi aromate, putin bacon, ceva  usturoi pentru iuteala si niste lamai pentru prospetime, varat in cuptor  impreuna cu cateva maini bune de cartofi si vreo 2 capatani de usturoi necuratat, ca sa nu-si piarda aroma si nici noi vremea 😛  si gatit cam 2 ore, plus inca una, incet, cu rabdare, pana devine rumen si apetisant, de iti lasa gura apa cand te uiti la dansul 🙂 . Si ca sa nu te plictisesti, din cand in cand, il mai ungi cu ceva unt topit si il mai intorci de pe o parte pe alta, ca sa se aureasca frumos 😛 .

pui la cuptor

Bunatatea asta am savurat-o sambata,  pe la amiaza,  alaturi de o salata proaspata si niste bere bruna, care s-a potrivit de minune cu meniul nostru .

Pentru ca nu putea trece weekend-ul fara sa fac si un dulce, ne-am rasfatat dupa pranz cu o portie sau doua , in cazul partii masculine 😛 , de ….  fidea cu lapte, oameni buni, pentru ca de asta am avut pofta!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

pui la cuptor 8

Ce am folosit:

  • pui intreg = 1 buc ( mare )
  • unt = 200g
  • bacon = 100g
  • salvie proaspata = 4 ramurele
  • rozmarin proaspat = 2 ramurele
  • usturoi = 3 capatani
  • coaja de la 1 lamaie
  • lamai = 2 buc
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

pui intreg la cuptor

Cum am procedat:

Cu 1h inainte de a pregati puiul, l-am scos din frigider si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Cat timp puiul se acomoda cu imprejurimile bucatariei noastre,  am facut un amestec din 150g de unt, baconul taiat marunt, frunze de salvie tocate ( 2 ramurele ), rozmarin tocat ( 1 ramura ), 5 catei de usturoi pisati, coaja de lamaie, sare si piper  si l-am pus de o parte.

pui la cuptor etapa 2

Am sters foarte bine puiul cu prosop de hartie si l-am asezonat cu sare si piper. L-am asezat intai cu pieptul in sus si am bagat mana pe sub piele, cu grija, astfel incat sa creez un buzunar incapator pe care l-am umplut cu jumatate din amestecul de unt aromatizat.  Am presat apoi incet cu mana, avand grija ca toata suprafata pieptului sa fie acoperita cu mixura de unt si ca umplutura sa nu iasa afara. Am intors puiul pe partea opusa si am procedat la fel .

pui la cuptor etapa 3

Pentru ca sa ofer mai multa aroma si prospetime, am introdus  in cavitatea puiului  1 lamaie taiata pe jumatate, ceva rozmarin si salvie tocate, i-am legat picioarele din spate si l-am lasat cateva minute sa se odihneasca, timp in care m-am ocupat de cartofi.

pui la cuptor etapa 1

I-am curatat,  spalat, taiat in bucati mari si i-am scurs foarte bine de apa, dupa care i-am condimentat cu sare si piper si i-am asezat in tava, fara sa adaug ulei sau alta grasime. Peste cartofi am asezat 2 capatani de usturoi necuratate, carora le-am taiat motul in prealabil, impreuna cu cativa catei de usturoi, de asemenea in coaja, zdrobiti putin cu cutitul, rozmarin proaspat tocat si o lamaie taiata in jumatate.

pui la cuptor 3

Am topit cele 50 de g de unt ramase, la bain marie si l-am amestcat cu cateva frunzulite de salvie tocata.

Am asezat puiul deasupra cartofilor, cu pieptul in jos, l-am uns pe toata suprafata cu putin unt topit si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 3h, prima jumatate a timpului cu pieptul in jos iar cea de –a doua jumatate pe partea opusa.  Pentru ca sa obtin o culoare rumena uniforma , din 30 in 30 de minute l-am uns cu amestecul de unt topit si salvie. A iesit delicioussss!!

Pofta savuroasa! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:pui, pui intreg la cuptor, pui la cuptor, rozmarin, salvie, usturoi

Previous Post: « Budinca de tapioca
Next Post: Lasagna »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.