In familia mea se consuma des taiteii din orez; se pragatesc foarte usor si rapid si sunt foarte gustosi. Indiferent de modul de preparare, fie ca ii facem cu legume si putin sos de soia, fie cu carne sau in salata, ii savuram cu mare placere.
Mai jos gasesti una din retetele noastre preferate. Este foarte usor de facut si contine putine calorii 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- taitei din orez = 150g
- dovlecel = 1 buc
- morcov = 1 buc
- ardei copt = 150g
- piept de pui = 250g
- sos de soia = 3 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat
- curry
- paprika afumata
- ulei de masline = 2 linguri
Cum am procedat:
Am taiat pieptul de pui in fasii, l-am condimentat cu un mix facut din mirodeniile de mai sus, l-am uns cu 1 lingura de ulei de masline si l-am fript in tigaia incinsa pentru cca 10 minute, avand grija sa il intorc de pe o parte pe cealalta pana cand s-a rumenit frumos. L-am lasat de o parte.
Am taiat dovlecelul si morcovul cu instrumentul de curatat legume, le-am stropit cu o lingura de ulei de masline, le-am asezonat cu sare si piper si le-am pus in tigaie pentru 7 minute. Intre timp am tocat ardeiul copt in fasii si l-am adaugat si pe el in tigaie lasand legumele pe foc pentru inca 3 minute. Am scos legumele din tigaie si le-am dat de o parte.
Am pregatit taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care i-am pus in tigaie impreuna cu sosul de soia, legumele si pieptul de pui . Am amestecat minunatiile, le-am mai condimentat dupa gust si am lasat pe foc pentru inca 5 minute, acoperite cu capac.
Succes si pofta de taitei ! 🙂
Lasă un răspuns