De cand am fost cuceriti de gustul carnii de prepelita, marturisesc ca am testat varii retete si metode de a prepara acest minunat tip de carne, savurandu-le cu pofta pe fiecare in parte š .
Reteta de astazi este a doua varianta pe care noi am incercat-o cu succes si pe care ti-o propun si tie,Ā pentru a te bucura de Ā un pranz delicios si rafinat, Ā impreuna cu familia ta.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 persoane ):
- prepelite = 5 buc
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- ulei de masline = 3 linguri
- vin rosu = 60 ml
- miere de albine = 2 linguri
- mustar = 2 lingurite
- sos de soia = 3 linguri
- ghimbir proaspat = 50g ( ras )
- cimbru proaspat
Cum am procedat:
Am condimentat prepelitele cu sare si piper, le-am pensulat cu 2 linguri de ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa si unsa cu 1 lingura de ulei.
Le-am lasat la foc moderat si le-am intors de pe o parte pe cealalta, pana cand s-au rumenit frumos. Am micsorat temperatura si am adaugat vinul rosu si cateva linguri de apa calda ( 2-3 linguri ), dupa care am acoperit cu un capac si am lasat carnea sa se gateasca cca 30 de minute, pana cand s-a patruns bine.
Intre timp am amestecat intr-un castron mierea, mustarul, sosul de soia si ghimbirul ras. Dupa ce prepelitele au fost aproape gata, le-am pensulat foarte bine cu mixul de miere pe toate partile, repetand operatiunea din 5 in 5 minute, de 3 ori. Am continuat sa le gatesc la foc mic pana cand au capatat o culoare Ā bruna, apetisanta.
Pentru mai multa aroma, am presarat si cateva frunzulite de cimbru proaspat.Ā Un deliciu!
Succes si pofta mare! š
Service GSM
Gustos,cred ca am sa incerc si eu sa fac.
iulia
š succes la bucatarit!
Alex
Delicios !!
Necesita multÄ rÄbdare, dar merita š
Am fÄcut de 2 ori šš
iulia
Ma bucur ca ti-a placut! Multumesc pentru comentariu š