• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Prepelite la tigaie cu miere si ghimbir

16 august 2016 by iulia 4 comentarii

De cand am fost cuceriti de gustul carnii de prepelita, marturisesc ca am testat varii retete si metode de a prepara acest minunat tip de carne, savurandu-le cu pofta pe fiecare in parte šŸ™‚ .

Reteta de astazi este a doua varianta pe care noi am incercat-o cu succes si pe care ti-o propun si tie,Ā  pentru a te bucura de Ā un pranz delicios si rafinat, Ā impreuna cu familia ta.

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_1072

Ce am folosit ( pentru 2 persoane ):

  • prepelite = 5 buc
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline = 3 linguri
  • vin rosu = 60 ml
  • miere de albine = 2 linguri
  • mustar = 2 lingurite
  • sos de soia = 3 linguri
  • ghimbir proaspat = 50g ( ras )
  • cimbru proaspat

Cum am procedat:

Am condimentat prepelitele cu sare si piper, le-am pensulat cu 2 linguri de ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa si unsa cu 1 lingura de ulei.

IMG_1006

Le-am lasat la foc moderat si le-am intors de pe o parte pe cealalta, pana cand s-au rumenit frumos. Am micsorat temperatura si am adaugat vinul rosu si cateva linguri de apa calda ( 2-3 linguri ), dupa care am acoperit cu un capac si am lasat carnea sa se gateasca cca 30 de minute, pana cand s-a patruns bine.

Intre timp am amestecat intr-un castron mierea, mustarul, sosul de soia si ghimbirul ras. Dupa ce prepelitele au fost aproape gata, le-am pensulat foarte bine cu mixul de miere pe toate partile, repetand operatiunea din 5 in 5 minute, de 3 ori. Am continuat sa le gatesc la foc mic pana cand au capatat o culoare Ā bruna, apetisanta.

Pentru mai multa aroma, am presarat si cateva frunzulite de cimbru proaspat.Ā  Un deliciu!

Succes si pofta mare! šŸ™‚

IMG_1035

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:ghimbir, miere, prepelita

Previous Post: « Pizza mea de post
Next Post: Cinnabons – rulouri dulci cu unt si scortisoara »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Service GSM

    22 aprilie 2017 la ora 6:31

    Gustos,cred ca am sa incerc si eu sa fac.

    Răspunde
    • iulia

      22 aprilie 2017 la ora 8:58

      šŸ™‚ succes la bucatarit!

      Răspunde
  2. Alex

    26 februarie 2022 la ora 20:26

    Delicios !!
    Necesita multă răbdare, dar merita šŸ‘
    Am făcut de 2 ori šŸ˜€šŸ‘

    Răspunde
    • iulia

      26 februarie 2022 la ora 20:29

      Ma bucur ca ti-a placut! Multumesc pentru comentariu 😊

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.