Considerata o delicatesa in gastronomie, atat pe meleagurile noastre cat si pe cele mai indepartate, carnea de prepelita satisface pofta flamanda de savoare si deliciu culinar a oricarui gurmand.
Alaturi de gustul deosebit, carnea de prepelita inmagazineaza o bogatie de vitamine si minerale ( calciu, fier, magneziu, seleniu, vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 etc )care inunda organismul cu energie si sanatate. Daca tii o dieta pentru controlul greutatii sau daca esti pur si simplu nevoit sa consumi alimente slabe in grasimi, carnea de prepelita poate deveni aliatul tau, intrucat are un continut scazut de colesterol si grasimi.
Orice gurmand trebuie sa fi gustat cel putin o data carne de prepelita, ,dar daca nu ai facut asta pana acum, mare a fost pierderea ta 🙂 . Fugi si comanda-ti cateva bucati din minunatiile astea, prepara-le repede dupa pofta inimii tale si imi vei multumi :).
Iti prezint mai jos una din retetele mele! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit :
Pentru 4 pofticiosi 🙂
- prepelite = 10 buc
- bacon = 150g
- unt = 40g
- ulei de masline = 5 linguri
- vin alb = 60ml
- rozmarin proaspat = cateva frunzulite
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- ciuperci brune = 500g
- ceapa verde = 4 buc
- zucchini = 1 buc
- salvie proaspata = cateva frunzulite
- smantana pentru gatit = 150ml
- mozzarella = 50g
Cum am procedat:
Am incins foarte bine o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei de masline si 30 de g de unt. Dupa ce s-a topit untul am adaugat prepelitele condimentate cu sare si piper, le-am lasat sa se gateasca la foc moderat pentru 15 minute, avand grija sa le intorc de pe o parte pe cealalta din cand in cand, dupa care am acoperit cu un capac si am mai lasat pe foc pentru inca 10 minute.
Apoi am uns un vas de yena cu 1 lingura de ulei de masline, am asezat prepelitele, am turnat 50 ml de vin alb, am presarat rozmarin proaspat tocat, am acoperit carnea cu 4 felii de bacon taiat in bucati ‘’serioase’’ :P, am mai asezonat putin cu sare si piper, am acoperit cu capac si am bagat in cuptorul preincalzit la 180de g C pentru 50 de minute. Din cand in cand am stropit prepelitele cu zeama care a rezultat in tava si le-am intors de pe o parte pe cealalata, pentru a nu se usca carnea 🙂 . Dupa 50 de minute, am indepartat capacul si am mai lasat in jur de 15 minute pentru a se rumeni frumos.
Cat timp s-a gatit carnea, am pregatit ciupercutele. In tigaia in care am rumenit prepelitele, am pus la calit ceapa verde tocata, impreuna cu putin ulei de masline ( 2 linguri ) si 100 de grame de bacon tocat cubulete.
Dupa 5 minute, am adaugat ciupercile taiate in jumatate, am condimentat cu sare si piper si am lasat pe foc moderat pentru 10 minute, dupa care am acoperit cu capac si am continuat sa gatesc pentru inca 15 minute. Am adaugat dovlecelul taiat dupa placul meu 🙂 , putina salvie tocata si am mai lasat 3 minute, dupa care am pus smantana si 3 linguri de vin alb. Dupa inca 3 minute am adaugat mozzarella rupta in bucatele, restul de salvie tocata, am amestecat cu restul ingredientelor, am mai gatit foarte putin ( 1 minut ) si am luat de pe foc.
Am servit imediat, alaturi de cate un pahar cu vin alb. Delicios!!
Succes si pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns