• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Placinta cu branza sarata. Pentru el

22 noiembrie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Placinta cu branza sarata, perfecta pentru bere, perfecta pentru el.

Atunci cand isi doreste ceva bun, nu este nevoie sa-mi spuna de doua ori, iubesc sa gatesc pentru el,  nu ma plictisesc, nici nu imi este greu si nu ma simt niciodata obosita pentru asta.

Ehii, saptamana trecuta a fost vorba despre placinta. Si nu orice placinta. Una cu personalitate, indrazneata si pur si simplu geniala 😛 . De ce avem nevoie? Un aluat crocant, facut in casa, care se desface in straturi-straturi, o bucata mare de branza buuuuna, niste smantana si cam atat ca si compozitie. Foarte simplu de facut si super rapid de consumat!

” Merge perfect cu bere, iubire!” – cuvintele lui 🙂

In concluzie, reteta asta a fost 100% pentru el, la cererea si dorinta lui si a iesit delicioasa. Forma de asemenea aleasa tot de el, de mult isi dorea un „melc cu branza” 🙂 . Uite ca i-am facut! Si ce bun a fost! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • Pentru aluat:
  • faina = 320g
  • unt = 200g ( rece, cu peste 80% grasime )
  • sare neiodata = 1 1/2 lingurita ( rasa )
  • apa rece = 120ml
  • Pentru umplutura:
  • Branza telemea de vaca in saramura Delaco = 500g
  • smantana = 100g ( cu peste 20% grasime )
  • ou = 1buc
  • sare neiodata ( dupa gust )
  • Extra:
  • ou = 1 buc ( pentru uns aluatul )
  • unt = 30g ( topit – pentru uns placinta )

Cum am procedat:

Pentru aluat am folosit aceeasi metoda ca si in cazul Placintei cu broccoli si emmentaler, cu mici modificari. Deci, intr-un vas incapator am pus faina, sarea si untul foarte rece, taiat cuburi si am amestecat bine. Am zdrobit apoi cu varful degetelor fiecare bucata de unt, dupa care m-am ajutat de o furculita sa omogenizez, avand grija sa nu faramitez untul, este important sa pastram bucati mai mari pentru a obtine un aluat care sa se desfaca in straturi-straturi. Am adaugat apoi apa rece si am amestecat bine, astfel incat toata compozitia sa fie umeda. Am framantat foarte putin, pentru cateva secunde, pana cand aluatul s-a inchegat. Am rasturnat pe blatul pudrat cu multa faina si am intins o foaie dreptunghiulara de aproximativ 40/20cm. Am inlaturat excesul de faina de pe suprafata aluatului cu o pensula si am impaturit sub forma de carte, ca si pentru aluat foietaj, dupa care am infasurat in folie de plastic si am bagat la frigider pentru 1:30-2h.

Pentru umplutura, am sfaramat branza cu degetele si am amestecat-o cu restul ingredientelor. Tu poti sa o dai pe razatoare, cum doresti, eu am vrut sa-mi folosesc mainile 🙂

Pe blatul bine pudrat cu faina, am intins o foaie foarte mare, de aproximativ 108cm L/32cm l. Pentru ca aluatul sa nu se rupa si pentru a fi mai usor de intins, am pudrat des cu faina suprafata blatului, ridicand in mod repetat foia, mai intai la un capat si apoi la celalalt. Dupa ce am ajuns la marimea dorita, am inlaturat excesul de faina, am pus umplutura de-a lungul marginii inferioare, pe lungime, lasand o suprafata de aproximativ 3cm neacoperita. Am rulat, avand grija sa inlatur faina in exces pe masura ce formez ruloul.

Am asezat placinta in tava de copt tapetata cu unt si hartie de copt, in forma de spirala. Am uns-o cu ou batut si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 35 de minute, pe nivelul din centru sau pana cand s-a rumenit frumos.  Imediat ce am scos-o din cuptor, am uns-o in mod repetat cu unt topit.

Asta a fost placinta noastra! Sper sa va placa si voua tot la fel de mult:)  Si nu uitati de bere! 😛

Pupici!

Placinta cu branza sarata. Pentru el
 
Print
Prep time
30 mins
Cook time
35 mins
Total time
1 hour 5 mins
 
O placinta geniala cu branza sarata si aluat crocant, facut in casa, numai buna pentru bere 🙂
Author: Delicii si zambete
Recipe type: desert
Cuisine: romaneasca
Serves: 6
Ingredients
  • Pentru aluat:
  • faina = 320g
  • unt = 200g ( rece, cu peste 80% grasime )
  • sare neiodata = 1½ lingurita ( rasa )
  • apa rece = 120ml
  • Pentru umplutura:
  • Branza telemea de vaca Delaco = 500g
  • smantana = 100g ( cu peste 20% grasime )
  • ou = 1buc
  • sare neiodata ( dupa gust )
  • Extra:
  • ou = 1 buc ( pentru uns aluatul )
  • unt = 30g ( topit - pentru uns placinta )
Instructions
  1. Pentru aluat am folosit aceeasi metoda ca si in cazul Placintei cu broccoli si emmentaler, cu mici modificari. Deci, intr-un vas incapator am pus faina, sarea si untul foarte rece, taiat cuburi si am amestecat bine.
  2. Am zdrobit apoi cu varful degetelor fiecare bucata de unt, dupa care m-am ajutat de o furculita sa omogenizez, avand grija sa nu faramitez untul, este important sa pastram bucati mai mari pentru a obtine un aluat care sa se desfaca in straturi-straturi.
  3. Am adaugat apoi apa rece si am amestecat bine, astfel incat toata compozitia sa fie umeda. Am framantat foarte putin, pentru cateva secunde, pana cand aluatul s-a inchegat.
  4. Am rasturnat pe blatul pudrat cu multa faina si am intins o foaie dreptunghiulara de aproximativ 40/20cm. Am inlaturat excesul de faina de pe suprafata aluatului cu o pensula si am impaturit sub forma de carte, ca si pentru aluat foietaj, dupa care am infasurat in folie de plastic si am bagat la frigider pentru 1:30-2h.
  5. Pentru umplutura, am sfaramat branza cu degetele si am amestecat-o cu restul ingredientelor. Tu poti sa o dai pe razatoare, cum doresti, eu am vrut sa-mi folosesc mainile 🙂
  6. Pe blatul bine pudrat cu faina, am intins o foaie foarte mare, de aproximativ 108cm L/32cm l. Pentru ca aluatul sa nu se rupa si pentru a fi mai usor de intins, am pudrat des cu faina suprafata blatului, ridicand in mod repetat foia, mai intai la un capat si apoi la celalalt.
  7. Dupa ce am ajuns la marimea dorita, am inlaturat excesul de faina, am pus umplutura de-a lungul marginii inferioare, pe lungime, lasand o suprafata de aproximativ 3cm neacoperita.
  8. Am rulat, avand grija sa inlatur faina in exces pe masura ce formez ruloul.
  9. Am asezat placinta in tava de copt tapetata cu unt si hartie de copt, in forma de spirala. Am uns-o cu ou batut si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 35 de minute, pe nivelul din centru sau pana cand s-a rumenit frumos. Imediat ce am scos-o din cuptor, am uns-o in mod repetat cu unt topit.
  10. Asta a fost placinta noastra! Sper sa va placa si voua tot la fel de mult:) Si nu uitati de bere! 😛
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri, fan branza Tag-uri:desert, placinta, Placinta cu branza, placinta cu branza sarata, placinta pentru bere, retetea romaneasca

Previous Post: « Placinta rustica cu broccoli, emmentaler si blue cheese
Next Post: Cartofi gratinati. Din intamplare »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Tort Napoleon

 

Tiramisu cu sofran

 

Budinca de tapioca

 

Madeleines cu lamaie

 

Prajitura cu magiun si coca razuita

 

Cinnabons - rulouri dulci cu unt si scortisoara

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.