Ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului: o perioada a bucuriei, a impacarii cu sine si cu aproapele nostru, a fortificarii credintei si a dragostei fata de Lumina si Adevar! Cei mai multi dintre noi incearca sa isi imbrace aceste zile cu un plus de fapte bune, cu milostenie, cu un zambet sincer, cu o mangaiere fata de cel nevoias, incercam sa fim mai intelegatori, sa judecam mai putin si sa ajutam mai mult, sa fim mai buni, sa fim oameni care iubesc! 🙂
In aceasta perioada micsoram si ‘’viteza’’ poftelor noastre culinare – renuntand la orice aliment de provenienta animala, ne hranim mai sanatos,  consumam mai multe fructe si legume si ne asiguram in acest fel cu o doza considerabila de vitamine, minerale si substante nutritive, care sa ne alimenteze organismul pana la urmatorul mare post din an 🙂 .
Reteta de post pe care ti-o prezint astazi este foarte simpla: pizza – din start stii ca nu iti va da dureri de cap 🙂 , iti garantez ca este foarte gustoasa si ca vei repeta experienta 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 pizze ):
- vinete = 1 buc
- zucchini = 1 buc
- ardei gras rosu = 1 buc
- ciuperci brune = 4 buc
- porumb = 2 lingurite ( din conserva )
- masline negre = 40g ( fara samburi )
- busuioc proaspat
- sos pentru pizza
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Pentru aluat:
- 280ml apa calduta
- 3 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare
- 500g faina
- 4 g drojdie uscata
Cum am procedat:
Am facut repede aluatul din ingredientele de mai sus . Am intins o bucata, am asezat-o in tava pentru pizza si am imbracat-o in sos de rosii. Am pus apoi legumele, taiate dupa placul meu 🙂 , porumbul,  am asezonat dupa gust cu sare si piper si am bagat in cuptorul preincalzit la 210 gr. C , pe treapta de jos, pentru 10 minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am presarat cateva frunze de busuioc.
Detalii pentru modul de coacere gasesti Aici .
Spor la bucatarit si pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns