Aseara ni se facuse pofta de pizza, dar de care sa facem? Am facut repede inventarul in frigider 😛 si rezultatul a fost foarte simplu: din cateva bucati de mozzarella, rosii cherry si niste frunze de busuioc ce puteam face decat pizza margherita? Deci,  m-am pus pe treaba! In timp ce faceam stocul in frigider, am gasit si o ciupercuta timida, pitita intr-un colt; bineinteles ca am implicat-o si pe ea si in deliciosul proces.
A iesit o bunatate, iata reteta! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- mozzarella = 150g
- rosii cherry = 6 buc
- busuioc frunze
- piper proaspat macinat
- sare neiodata
- sos special pentru pizza = 3 lingurite
- 1 ciupercuta champignon
- cimbru uscat
- 280ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare (rase)
- 500g faina tip 000
- 4 g drojdie uscata
Cum am procedat:
Am facut repede aluatul . Am intins o bucata in tava pentru pizza, am imbracat-o in sos de rosii, am presarat putin cimbru uscat, am aranjat ingredientele, am asezonat dupa gust cu sare, piper si busuioc proaspat si am bagat in cuptorul preincalzit la 210 gr. C , pe treapta de jos, pentru 10 minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am mai presarat cateva frunze de busuioc. 🙂  Detalii pentru modul de coacere gasesti Aici . Gata!
Simplu, rapid si extrem de delicios!
Succes si pofta de pizza! 🙂
Lasă un răspuns