• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pizza cu jambon, ciuperci si busuioc

19 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

In sfarsit,  este vineri!

Ador seara de vineri; este seara mea preferata a saptamanii, cand grijile cotidiene dispar iar  timpul oboseste si-si incetineste parca pasul, dezvelind curios rasfatul zilelor de  weekend.

Pentru a intampina dupa pofta inimii aceste minunate zile, am ales sa coacem o pizza pufoasa si sa ne hidratam cu cate un pahar indraznet cu bere bruna 🙂

Am combinat ce am gasit prin frigider iar rezultatul a fost deliciosssss.

Iata reteta!

Incearc-o si tu 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

2

Aluat:

  • 280ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite sare (rase)
  • 500g faina alba
  • 4 g drojdie uscata

Topping:

  • jambon = 100g
  • mozzarella = 230g
  • masline negre = 6 buc
  • ciuperci champignon = 70g
  • rosii cherry = 5 buc
  • rozmarin proaspat ( cateva frunzulite)
  • busuioc proaspat
  • sos special pentru pizza = 4 lingurite
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

a1

20160202_184848

Cum am procedat:

Am facut mai intai aluatul dupa care l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate)am uns blatul cu  sos, am asezat putina mozzarella rasa (20g),peste care am pus mozzarella taiata bucati mari (vezi poza) , jambonul, ciupercile, maslinele, rosiile cherry. Am condimentat cu sare, piper, rozmarin, am presarat inca putina mozzarella rasa (10g )  si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza.  Cand a fost gata, am scos-o din cuptor si am presarat frunzulitele de busuioc proaspat.

Un deliciu de te lingi pe degete 🙂

Succes si pofta mare de pizza asta minunata!

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:pizza

Previous Post: « Aluat de pizza
Next Post: Baghete cu masline si ceapa »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.