In sfarsit, este vineri!
Ador seara de vineri; este seara mea preferata a saptamanii, cand grijile cotidiene dispar iar timpul oboseste si-si incetineste parca pasul, dezvelind curios rasfatul zilelor de weekend.
Pentru a intampina dupa pofta inimii aceste minunate zile, am ales sa coacem o pizza pufoasa si sa ne hidratam cu cate un pahar indraznet cu bere bruna 🙂
Am combinat ce am gasit prin frigider iar rezultatul a fost deliciosssss.
Iata reteta!
Incearc-o si tu 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Aluat:
- 280ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare (rase)
- 500g faina alba
- 4 g drojdie uscata
Topping:
- jambon = 100g
- mozzarella = 230g
- masline negre = 6 buc
- ciuperci champignon = 70g
- rosii cherry = 5 buc
- rozmarin proaspat ( cateva frunzulite)
- busuioc proaspat
- sos special pentru pizza = 4 lingurite
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am facut mai intai aluatul dupa care l-am intins in tava speciala pentru pizza ( vezi detalii la pizza cu 4 feluri de branza si ierburi aromate)am uns blatul cu sos, am asezat putina mozzarella rasa (20g),peste care am pus mozzarella taiata bucati mari (vezi poza) , jambonul, ciupercile, maslinele, rosiile cherry. Am condimentat cu sare, piper, rozmarin, am presarat inca putina mozzarella rasa (10g ) si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210gr. C pentru fix 10 minute, treapta 1 ( de jos in sus), folosind functia de coacere pentru pizza. Cand a fost gata, am scos-o din cuptor si am presarat frunzulitele de busuioc proaspat.
Un deliciu de te lingi pe degete 🙂
Succes si pofta mare de pizza asta minunata!
Lasă un răspuns