Au aparut smochinele proaspete! Am pandit mult timp rafturile magazinelor, asteptand sa isi faca aparitia aceste mici delicii exotice. Mare mi-a fost bucuria cand le-am ochit zilele trecute in market 🙂 ; nu am stat nicio secunda pe ganduri – am facut repede aprovizionarea si am fugit acasa. Stiam deja ce voi face cu minunile astea dulci: o  pizza extravaganta, cu branza multa, smochine si o mangaiere delicata de miere de albine!
Se poate ca aceasta combinatie sa iti para neadecvata pentru o pizza, dar te asigur ca vei savura rezultatul; este un gust inedit si indraznet, care va surprinde si va incanta simturile gurmandului din tine :).
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- smochine proaspete – 4 buc
- branza feta – 150g ( Olympus )
- mozzarella – 250g
- ulei de masline – 1/2 lingurita
- miez de nuca – 5 buc
- miere de albine de salcam = 1 lingurita
- busuioc proaspat – cateva frunzulite
Cum am procedat:
Totul a decurs foarte rapid si usor: am facut aluatul si l-am impartit in 2 bucati. Am intins prima foaie, am pus-o in tava de pizza, am uns-o cu cateva picaturi de ulei de masline, am asezat apoi pe toata suprafata bucati de branza feta si mozzarella si smochinele taiate in jumatati. Am bagat in cuptorul preincalzit la 210g C pentru aproximativ 12 minute. Dupa ce am scos-o din cuptor, am stropit-o cu miere de albine si am presarat miezul de nuca si frunze de busuioc.
Din cea de-a doua bucata de aluat am facut o margherita pufoasa, cu care am incheiat rasfatul culinar de joi seara.
Succes si pofta extravaganta! 🙂
Tips:
Mai multe detalii legate de modalitatea de coacere gasesti  Aici . 🙂
Lasă un răspuns