• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pizza cu 4 feluri de branza si verdeturi aromate

21 aprilie 2016 by iulia 2 comentarii

Nu stiu voi cum sunteti, dar noua ni se umple gura de pofta cand rostim cuvantul – pizza. Urmeaza apoi, logic,  intrebarea: „De care?’’ si raspunsul : „Sa fie cu branza, de data asta’’ Si cu branza fuse 🙂 , dar nu orice fel de branza:  branza fitoasa, care se topeste in valuri matasoase, branza sarata si aromata, branza dulce si condimentata, branza nobila, cu mici crestaturi de-un albastru nebun, branza multa si voluptoasa,  aromata cu  ierburi proaspete de-un verde crud si  elegant.

Pizza? Nuu! O nebunieee de pizza!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

2bis

Ce am folosit:

Pentru blat:

  • apa calduta = 450ml
  • ulei de masline = 2 ½ linguri
  • sare = 2 lingurite
  • faina speciala pentru paine tip 000 = 800g
  • drojdie uscata = 8g

Pentru topping:

  • sos de rosii = 3 lingurite cu varf
  • mozzarella = 200g (rasa)
  • camembert = 80g
  • blue cheese = 100g
  • emmentaler = 150g
  • oregano uscat = 1 lingurita rasa
  • busuioc uscat = 1 limgurita rasa
  • tarhon uscat = 1 lingurita rasa
  • chimen seminte = ¼ lingurita
  • piper proaspat macinat, sare neiodata
  • busuioc proaspat
  • menta proaspata

principala

Cum am procedat:

Am facut mai intai aluatul. Eu am folosit masina de facut paine pentru framantare si dospire pentru a castiga timp, insa se face foarte usor si manual. Se pune intr-un bol incapator, mai intai apa, uleiul de masline si sarea. Se adauga apoi faina (toata o data)si drojdia uscata si se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios, ca pentru paine. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut, intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece, pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a fost gata pentru  a fi folosit, l-am impartit in 3 bucati ( 2 mari si una mai mica) din care am obtinut 3 pizze mari,doua cu blat pufos si una cu blat subtire si crocant ( tu poti face dupa preferinta sau daca ti se pare cantitatea de aluat prea mare, poti adapta in functie de nevoie; de exemplu pentru 2 pizze mari poti folosi: 280ml apa, 2 linguri ulei masline, 2 lingurite sare, 500g faina si 4 g drojdie uscata, etc).

20160309_183653

20160309_194352Am intins aluatul, i-am dat o forma cat mai rotunda si l-am asezat in tava ( noi avem o tava speciala pentru pizza care nu necesita a fi pregatita in vreun fel inainte de a aseza blatul in ea ; daca nu ai o astfel de tava, tapeteaza cu  hartie de copt tava pe care o vei folosi).  Am uns blatul  cu sos de rosii, facut tot de mine ( sos special pentru pizza, este delicios). Am pus apoi 80 % din cantitatea de mozzarella rasa, peste care am presarat o parte din ierburile uscate, apoi  branza emmentaler rupta bucati, urmata de camembert si blue cheese, la fel, rupte in bucati si  restul de mozzarella. La sfarsit am condimentat cu putina sare, piper proaspat macinat,  restul de ierburi uscate si jumatate din cantitatea de verdeturi proaspete , tocate.

Am bagat pizza in cuptorul preincalzit la 210gr. C, pe nivelul 1 ( de jos in sus),  functia speciala pentru copt pizza, timp de 10 minute  fix, nici mai mult , nici mai putin. Dupa ce am scos-o din cuptor am presarat restul de busuioc si menta tocata.

Perfect!

1bis3

Daca nu ai cuptor  cu functie speciala pentru pizza, preincalzeste cuptorul la temperatura mare (peste 210 gr), aseaza pizza pe o treapta superioara si urmareste cu atentie pana  cand pizza arata asa cum iti doresti . Daca o arzi pe prima, nu-i nimic! 🙂  Pentru a doua setezi altfel, pana cand gasesti temperatura si pozitia ideala a cuptorului tau. Asa invatam! Asa ca, success si pofta mare!

Tips: In cazul in care nu vrei  sa faci mai multe pizze in aceeasi zi, poti sa pastrezi  aluatul in frigider, pana la 3 zile. Ca sa eviti sa se intareasca la suprafata, acopera cu folie alimentara.

Succes si bineinteles, pofta de pizza! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:blue cheese, branza, busuioc, cheesepizza, menta, mozzarella, pizza

Previous Post: « Tagliatelle cu pui si sos cremos cu cimbru si busuioc
Next Post: Lipie integrala cu cruditati si tofu »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Alina

    9 mai 2016 la ora 10:21

    Imi lasa gura apa! Abia astept sa o incerc!

    Răspunde
    • iulia

      9 mai 2016 la ora 10:22

      🙂 Sa-mi spui cum ti-a iesit! Te pup

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.