Cunoscute si sub denumirea de biscuiti Savoiardi sau lady fingers, piscoturile reprezinta baza solida pentru numeroase deserturi cremoase, precum delicioase sarlote ciocolatoase, torturi fine sau faimosul tiramisu.
Recunosc ca prima data am avut emotii cand am facut piscoturi in casa; imi era teama ca vor iesi prea tari si ca nu vor avea acea fragezime specifica, dar spre bucuria mea reteta a fost un adevarat succes 🙂 . Pentru ca nu am avut un mixer foarte performant , m-am inarmat cu multa rabdare si perseverenta si am reusit sa reproduc in bucataria mea micile delicii dulci si fragede . Cata incantare !!! 🙂
Cu drag si cu un zambet ,
Iulia
Ce am folosit:
- oua = 3 buc
- zahar = 100g
- faina alba = 90g
- esenta naturala de vanilie
- un praf de sare neiodata
- esenta de cafea = 1 lingurita
- zahar pudra ( pentru pudrat )
Cum am procedat:
Am separat albusurile de galbenusuri . Am batut albusurile spuma tare impreuna cu 50 g de zahar si un praf de sare. Apoi am mixat foarte bine galbenusurile cu 50 g de zahar, esenta de vanilie si esenta de cafea, pana cand au devenit albicioase si si-au dublat volumul. Am cernut faina si am adaugat-o treptat peste galbenusuri, amestecand usor, cu o paleta, de jos in sus, dupa care am adaugat putin cate putin albusurile spuma, cu grija astfel incat sa nu se piarda aerul acumulat.
Cu ajutorul unui sac a poche am format piscoturile in tava tapetata cu hartie de copt, am pudrat foarte bine cu zahar pudra si am lasat 3-4 minute. Am pudrat apoi din nou si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 12 minute. Dupa finalizarea timpului de gatit, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca in tava.
Succes si pofta de piscoturi fragede! 🙂
Tips:
Daca compozitia de galbenusuri devine prea tare dupa ce adaugi faina, poti pune putina spuma de albus pentru a putea amesteca mai usor.
Lasă un răspuns