• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Piept de pui fraged cu legume si sos alb

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Carne  de pui frageda si suculenta, legume proaspete, cu o dulceata usor piperata  si sos alb din smantana,  incredibil de cremos, aromatizat subtil si imbogatit cu cateva fructe usor acrisoare de merisor – un preparat deosebit de gustos pe care noi l-am servit alaturi de bastonase din piure de cartofi, gatite in cuptor si innobilate timid cu putina branza cheddar.

Bun, bun, bun!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • piept de pui = 600g
  • unt = 10g
  • ulei masline  = 1 lingura
  • usturoi = 3 catei
  • sare, piper, tarhon

Pentru  legume:

  •  morcovi = 4 buc
  •  dovlecel = 1 buc
  •  praz = 1/4 buc ( partea verde)
  •  unt = 10g
  •  sos de soia = 2 linguri
  •  sare, piper, cimbru proaspat

Pentru  sosul cremos:

  •  smantana pentru gatit = 50ml
  •  smantana grasa = 1 lingura
  •  bacon = 70g
  •  fulgi de chilli = un varf de cutit
  •  ulei masline = 1 lingura
  •  merisoare = 15g
  •  vin alb = 30ml
  •  sare, piper, cimbru proaspat

1puisos

Pentru  bastonasele din cartofi:

  •  cartofi = 6 buc ( marime medie)
  •  galbenus de ou proaspat = 2 buc
  •  faina  = 2 linguri
  •  smantana = 2 lingurite
  •  unt = 10g
  •  branza cheddar = 40g
  •  sare, piper

Cum am procedat:

Am inceput cu cartofii pentru ca prepararea lor dureaza cel mai mult timp. I-am curatat , i-am taiat in bucati, ca pentru piure apoi i-am pus la fiert cu putina sare pana s-au patruns foarte bine. Dupa ce s-au fiert, i-am lasat putin sa   se raceasca, aproximativ 15 minute, dupa care i-am pasat , i-am amestecat cu galbenusurile, faina, smantana, sarea si  piperul.  Am pus pasta de cartofi intr-un sac a poche.  Am pregatit o tava pentru cuptor si  am tapetat-o  cu  hartie de copt.

Cu ajutorul poche-ului,  am format bastonase din pasta de cartofi si am pus deasupra fiecaruia cate un cubulet mic de unt ( cat un varf de cutit). Am introdus  tava in cuptorul preincalzit la 190gr.C pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce le-am scos din cuptor, am ras pe  deasupra putina branza cheddar.

In timp ce se gatesc cartofii, am timp suficient sa pregatesc  pieptul de pui si legumele.

Sa incep cu pieptul de pui. Am taiat carnea in 6 bucati de marime potrivita si am asezonat cu tarhon ( 1 lingurita), sare si piper. Am incins o tigaie, am pus untul si uleiul de masline, am  adaugat  usturoiul zdrobit si tocat si am lasat pe foc mediu, spre mare pana cand a devenit auriu, in jur de 4-5 minute. Dupa aceea am adaugat bucatile de carne si le-am  lasat  cate 5 minute pe fiecare parte. Am acoperit apoi cu un capac, am redus focul ( mediu, spre mic) si am mai lasat aproximativ 15 minute sa se patrunda carnea, intorcand bucatile din cand in cand. Dupa 15 minute intepam carnea cu o furculita, daca sucurile ce ies din bucatile de carne sunt clare, inseamna ca este gata, daca nu, mai lasam inca 5 minute.

Cat timp s-a gatit puiul m-am ocupat  de legume.  Am curatat morcovii, i-am spalam foarte bine, impreuna cu dovlecelul si prazul. si  i-am taiat in forma de bastonase. Am pus  morcovul si prazul la fiert in putina apa cu sare, pentru 8-10 minute dupa care i-am asezat  in apa rece pentru 3 minute. Am incins o tigaie, am adaugat untul, apoi legumele, am asezonat  cu sare, piper, cimbru si am  lasat pe foc mediu pentru 10 minute, acoperite cu capac. Am adaugat si  sosul de soia, am mai lasat 2 minute si gata legumele :).

2puisos

Sosul cremos

Am taiat  baconul in bucati mici si l-am pus in tigaia incinsa impreuna cu uleiul de masline si fulgii de chilli. Am lasat 6-7 minute, pana s-a  rumenit putin, am adaugat  apoi smantana si merisoarele pe care le-am inmuiat in prealabil pentru o ora in vinul alb, am asezonat cu sare, piper, cimbru proaspat si am  mai lasat 3-4 minute, pana s-a  ingroasat  putin sosul si a  devenit ca o smantana mai lichida.

Asta a fost tot! 🙂

Montam farfuria si servim cu mare pofta!

Succes si bon appetit! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cu carne Tag-uri:carne, sos alb

Previous Post: « Omleta din albus si crutoane cu unt si cimbru
Next Post: PASTE CU SOMON SI SOS DE SMANTANA »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.