Exista doua cuvinte, la auzul carora toate simturile sotului meu o iau razna: carne de oaie :)))
Este de ajuns doar sa ii sugerez sa gatim miel sau oaie si este coplesit de pofta; pupilele i se dilata, zambetul i se largeste si ma fixeaza cu privirea, cautand parca un raspuns la intrebarea care ii alearga dezorientata prin minte : “ Si cum il facem? Cum? Cum?“ 🙂
Pentru ca in seara asta, vara a fost blanda cu noi, am decis sa pregatim delicioasa bucata de carne pe gratar, bucurandu-ne de mangaierea silentioasa si timida a aerului de afara.
Va invitam si pe voi sa incercati reteta noastra, ce ziceti? 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- piept de oaie = 500g
- frunze de dafin = 5 buc
- coriandru boabe = 1 lingurita
- chimen = ½ lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- rozmarin uscat =1 lingurita
- cimbru uscat = 1 lingurita
- vin alb = 50ml
- ulei de masline = 4 linguri
- cimbru proaspat = cateva frunzulite pentru servire
Cum am procedat:
Metoda noastra este foarte simpla: am condimentat foarte bine bucatile de carne cu sare si piper, le-am frecat cu putin cimbru si rozmarin, dupa care le-am uns cu ulei de masline. Separat am pus vinul, frunzele de dafin, coriandrul boabe, cimbrul, rozmarinul, chimenul si restul de ulei de masline intr-o punga de plastic cu inchidere ermetica si am amestecat foarte bine toate ingredientele. Am asezat bucatile de carne in punga, avand grija ca toata suprafata carnii sa fie acoperita de marinata si le-am lasat in frigider, peste noapte.
A doua zi, am sters carnea cu un prosop de hartie si am fript-o pe gratarul incins. Nu am lasat-o mult pe foc , cate 6-7 minute pe fiecare parte. A iesit delicioasa, foarte frageda si suculenta si atat de aromata incat am devorat-o foarte rapid, cum era de asteptat! Nicio surpriza aici! :))
Succes si pofta voioasa de gratar! 🙂
Lasă un răspuns