• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pavlova cu ganache de ciocolata

20 aprilie 2016 by iulia 2 comentarii

1

Pavlova cake este unul din acele dulciuri care iti raman in memorie mult timp dupa ce l-ai savurat.

Reteta originala se compune dintr-o baza  de bezea dulce, acoperita de multa frisca si fructe proaspete, o combinatie foarte parfumata si racoritoare, un desert nobil , al carui gust minunat merita  cel mai bine savurat  intr-o zi incantatoare de vara.

Nimeni nu stie cu exactitate cine este creatorul retetei, controverse pe aceasta tema existand si astazi, insa denumirea de Pavlova cake  si retete cu acest desert au inceput sa apara imediat dupa ce faimoasa prima ballerina a Rusiei, Ana Matveyevna Pavlova ( 1881-1931) si-a inceput turneul prin America, Europa, Australia si Noua Zeelanda.

Indiferent cine a fost creatorul si pe ce teritoriu s-a nascut, eu  sunt recunoscatoare pentru ca am ocazia acum sa ma delectez cu acest deliciu, atat de fin si elegant.

Recunosc ca nu am respectat tocmai reteta originala. Fiind o familie de „ciocolatosi’’ am ales sa inlocuiesc frisca cu un ganache matasos din ciocolata si am obtinut un desert minunat compus din doua parti adorate de noi: bezea crocanta la exterior dar incredibil de moale la interior si crema delicioasa de ciocolata, totul culminand cu o feerie de fructe proaspete si parfumate.

Un adevarat rasfat dulce! Gasesti mai jos reteta 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • albusuri proaspete = 6 buc
  • zahar = 375g
  • otet = 2 lingurite
  • faina alba = 2 lingurite
  • esenta naturala de vanilie = 2 lingurite
  • capsuni
  • afine
  • ciocolata cu lapte = 300g
  • ciocolata neagra = 80g
  • smantana dulce = 200ml
  • pudra de cacao = 1 lingura
  • unt = 15g

2p

Cum am procedat:

Am facut mai intai ganache-ul de ciocolata. Am rupt ciocolata in bucati mici si am topit-o pe baie de abur impreuna cu untul si pudra de cacao. Am adus smantana la punctul de fierbere ( fara a o lasa sa fiarba ) si am turnat-o in ciocolata topita, amestecand usor pentru a omogeniza compozitia. Am lasat amestecul  de o parte pentru a se raci. Dupa ce ganache-ul a ajuns la temperatura camerei, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am  pus in frigider pentru 2 ore.

3

20160212_134619

 

 

 

 

 

Am batut albusurile spuma tare, apoi am adaugat treptat cate o lingura de zahar ( in ploaie )mixand foarte bine dupa fiecare, dupa care am pus otetul, faina si vanilia. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am trasat cu creionul doua cercuri. Am asezat apoi compozitia de albus in cele 2 cercuri creionate si am modelat usor cu o paleta astfel incat sa ma incadrez in forma, facand o  adancitura in centrul fiecarui cerc de bezea.

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 120 gr. C pentru 1 ora, dupa care am stins cuptorul si am lasat blaturile de bezea sa se raceasca complet.

Asamblare:

Am pus ganache de ciocolata pe primul blat de bezea, am acoperit cu cel de-al doilea blat,  peste care am pus restul de ganache si fructele proaspete.  Minunat!

Succes si pofta rafinata! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri Tag-uri:bezea, ciocolata

Previous Post: « Pizza rustica cu ton si rucola
Next Post: Souvlaki de porc »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Ligia

    2 iunie 2016 la ora 13:35

    Cred ca e super buna. Am sa incerc, doar sper sa- mi iasa acele blaturi de albus. Ai retete minunate.

    Răspunde
    • iulia

      2 iunie 2016 la ora 13:43

      Este foarte buna, va va placea :). In legatura cu blaturile din albus, poti face doar unul singur si pui crema de ciocolata deasupra lui. Nu este complicat, sunt de fapt niste bezele gigant :P, iar consistenta este exact la fel. Poti sa imi scrii oricand, daca crezi ca te pot ajuta cu un sfat :). Te pup

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.