• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pavlova cu fructe de vara

5 iulie 2016 by iulia Lasa un comentariu

In fiecare weekend ne place sa ne rasfatam cu delicii culinare dulci si sarate, gatite dupa placul si pofta noastra 🙂 .

Saptamana trecuta ne-am delectat cu eleganta prajitura Pavlova,  de data aceasta imbracata in frisca naturala si ciocolata alba, cu podoaba generoasa din zmeura parfumata si mure  mari si dulci, cum numai in gradina parintilor gasesti :).

Am devorat tot,  fara regrete!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_0370

 

Ce am folosit:

  • albusuri proaspete = 6 buc
  • zahar = 375g
  • otet = 2 lingurite
  • faina alba = 2 lingurite
  • esenta naturala de vanilie = 2 lingurite
  • smantana naturala pentru frisca = 600ml ( frisca naturala din lapte de vaca, nu vegetala)
  • ciocolata alba = 100g
  • zmeura proaspata = 450g
  • mure proaspete = 150g
  • frunze menta

Cum am procedat:

Am facut intai  blatul de bezea urmand aceeasi reteta ca si pentru  Pavlova cu ganache de ciocolata, cu diferenta ca de data aceasta am facut un singur blat si nu doua.

Dupa ce blatul s-a racit complet, l-am pus de o parte si m-am ocupat de cremele dulci :).

IMG_0353

 

Am pus la incalzit 100 ml de smantana si am adus-o la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba). Am rupt ciocolata alba in bucati peste care  am turnat apoi smantana fierbinte , amestecand  foarte bine pana cand s-a topit toata ciocolata si a rezultat o crema fina. Am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am bagat-o in frigider pentru 15 minute, acoperita cu folie de plastic.

Dupa ce ciocolata s-a racit complet, am amestecat-o cu  50g de zmeura, folosindu-ma de o furculita pentru a zdrobi putin fructele.

Am batut cu grija smantana pentru frisca, care trebuie sa fie foarte rece  (eu am pastrat-o doua zile  in frigider inainte de o prepara ). Cand faci frisca din smantana naturala din lapte,  trebuie sa ai foarte mare gija sa nu mixezi prea mult,  pentru ca altfel se va taia ( mie mi s-a intamplat ). Atunci cand incepe sa prinda consistenta si se mentine pe paleta mixerului, mai bate-o pentru maxim 1 minut dupa care te poti opri. Nu te astepta ca frisca naturala sa aiba aceeasi consistenta ca cea vegetala, este putin mai moale. In familia mea nu prea se consuma deserturi cu frisca, dar atunci cand facem, folosim doar frisca naturala, gustul este deosebit, vei vedea 🙂

Asamblare prajitura:

Am “stropit’’ putin blatul cu amestecul din ciocolata, peste care am pus frisca, apoi restul de ciocolata,  fructele si cateva frunzulite de menta proaspata.

Incantatoare, eleganta si delicioasa!!

Succes si pofta rafinata! 🙂

IMG_0379

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri Tag-uri:mure, pavlova, zmeura

Previous Post: « Deliciu de vara cu cirese si iaurt
Next Post: Risotto cu piept de curcan glazurat la cuptor »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.