• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

PASTE CU SOMON SI SOS DE SMANTANA

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Iti propun o reteta simpla si foarte savuroasa,  pe care  noi o adoram la fel de mult, atat la pranz cat si la cina, alaturi de un pahar cu vin alb spumos.

Reteta este pentru 4 persoane cu buna dispozitie 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

1paste

Ce am folosit:

  • paste scurte (de care doresti : penne, fusilli etc) = 500g
  • somon afumat = 100g
  • cascaval = 60g
  • vin alb = 100ml
  • ceapa = 1 buc ( mare)
  • usturoi = 5 catei
  • smantana pentru gatit = 400 ml
  • capere = 3 linguri
  • ¼ de ardei iute tocat marunt
  • ciuperci deshidratate = 8g
  • ulei de masline = 2 linguri
  • unt = 30g
  • cateva fire de chives pentru ornat
  • sare neiodata, piper proaspat macinat

2paste

Cum am procedat:

Mai intai am pus ciupercile intr-un castron cu apa rece pentru a se hidrata.

Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand au fost gata, le-am scurs intr-o strecuratoare si le-am clatit foarte bine cu apa rece. Le-am lasat de o parte si am inceput sa pregatesc sosul.

Am incins o tigaie si am pus untul la topit impreuna cu uleiul de masline. Apoi am adaugat ceapa tocata marunt si am lasat-o sa se caleasca putin, pana a devenit aurie. Am pus usturoiul strivit si tocat, am mai lasat 3 minute pe foc mediu, spre mic. Am adaugat apoi vinul alb, am mai lasat 2-3 minute si am pus smantana si cascavalul ras. Am amestecat usor si am condimentat cu sare si piper dupa bunul meu plac 🙂 . Am mai lasat 5 minute si am pus caperele, ciupercile si  apoi pastele. Am amestecat usor, am mai lasat inca 5 minute si am adaugat si somonul taiat in fasii, am continuat gatitul pentru inca 3 minute, dupa care am stins focul si am acoperit cu capac. Am lasat pastele acoperite pentru 5-6 minute inainte de a le servi.

Am ornat cu ardei iute si chives si le-am mancat cu mare pofta.

Succes si pofta delicioasa! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Peste, fructe de mare, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:paste, peste, somon, sos alb

Previous Post: « Piept de pui fraged cu legume si sos alb
Next Post: Cornuri turcesti cu nutella de casa »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.