• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Parmezan vegan

21 noiembrie 2016 by iulia 3 comentarii

Parmezan vegan? Da! 🙂  Iti prezint astazi o reteta ingenioasa, deosebit de gustoasa si foarte hranitoare, care va oferi preparatelor tale vegane o savoare bogata, plina de sanatate! 🙂

Atunci cand gatim paste , reusita gustului se datoreaza  in parte acelui surplus de branza parmezan, cu cat mai mult, cu atat mai bun,nu? Pentru noi, cel putin 😛

parmezan-vegan

Ras sau filetat, parmezanul imbogateste gustul si textura mancarurilor, fie ca alegi sa il presari peste spaghetti  ori in salate, fie in sosuri calde sau reci, fie ‘’aruncat’’ cu generozitate peste bucatile de carne sau peste – rezultatul este delicios.

Dar,  ce facem atunci cand suntem nevoiti  sa nu mai consumam produse lactate sau cand optam pentru un stil de viata vegetarian/vegan? Gasim alternative sanatoase!!! 🙂

Pentru iubitorii de parmezan, solutia este foarte simpla, rapida si delicioasa.

parmezan-vegan-2

Baza acestei retete o reprezinta nucile de caju crud,  care pe langa un gust bogat, vin cu o gramada de beneficii pentru santatatea noastra: cresc imunitatea prin aportul de seleniu si  vitamina E, previn bolile de inima datorita continutului de magneziu, nu contin colesterol, au un continut mai scazut de grasimi decat alte tipuri de nuci, sunt bogate in cupru, ceea ce ajuta la sanatatea parului si a pielii si multe alte calitati nutritive pentru care ar trebui sa le introducem in consumul nostru zilnic.

Iata cum poti face la tine acasa cel mai gustos inlocuitor pentru clasicul parmezan! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

vegan-parmesan

Ce am folosit:

  • caju crud = 150g
  • fulgi de drojdie inactiva = 4 linguri
  • usturoi pudra = 1 lingurita
  • sare neiodata = 1 lingurita

Cum am procedat:

parmezan-vegan-etapa

Am pus toate ingredientele in robotul de bucatarie si le-am tocat pentru aproximativ 2 minute, pana cand am obtinut o textura grunjoasa. Asta a fost tot! 🙂 Este minunat presarat peste spaghetti, in supe, salate sau peste preparatele din peste. Eu l-am combinat  prima data  cu niste spaghetti cremoase cu dovleac si salvie, o bunatate – promit sa scriu reteta in curand 🙂 .

L-am pastrat intr-un borcan de sticla cu inchidere ermetica,  in camara, la loc racoros, ferit de razele soarelui. La noi nu a rezistat foarte mult, pentru ca l-am devorat cu tot ce am gatit 🙂 dar il poti pastra pentru 2 saptamani fara grija 🙂 .

Succes si pofta mare!

vegan-parmezan

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Cum se face, Sarate, Vegetariene Tag-uri:branza vegana, caju, de post, fulgi de drojdie inactiva, parmezan vegan, raw, vegan

Previous Post: « Orez pufos cu legume coapte si sos thailandez de arahide
Next Post: Spaghete de post cu dovleac si salvie prajita »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Păstorel

    27 februarie 2017 la ora 20:42

    Dar în loc de usturoi pudră nu se poate pune usturoi proaspăt ? Cred că e mai natural și mai gustos.

    Răspunde
    • iulia

      28 februarie 2017 la ora 4:50

      Bineinteles ca poti folosi usturoi proaspat, dar nu iti recomand pentru ca umezeala usturoiului va transforma totul intr-un fel de pasta si nu vei mai obtine textura potrivita. Dar daca vrei totusi sa probezi teoria, spune-mi, te rog cum ti-a iesit 🙂

      Răspunde

Trackbacks

  1. Delicii si Zambete » Spaghete de post cu dovleac si salvie prajita spune:
    23 noiembrie 2016 la 7:25

    […] parmezan vegetal = 4 linguri […]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.