Idee de mic dejun de weekend 🙂
Dintre cele 7, sambata este ziua noastra preferata. Este singura zi din saptamana in care, de cele mai multe ori nu avem nimic programat, in care singura grija este sa ne relaxam 😛 , fara alarma de la 6:10, fara telefoane, fara stress.
Odata incheiat ritualul lenevitului in pat, ne facem curaj si ne ridicam. Dupa ce scapam de pijamale, se aude domol vocea lui: „Ce pregatim bun la micul dejun?” Ma intorc si ii surprind un zambet larg pe fata. Nu ii era foame, ii era doar pofta de ceva bun 🙂 . Fiind singura zi in care pregatim impreuna masa de dimineata, ne place sa ne rasfatam si nu ne refuzam nicio pofta 😛 . Avem cateva preparate pe care le gatim de obicei, dar ne place sa testam si retete noi,  atunci cand nu suntem prea lenesi, bineinteles 😀
Sambata trecuta a fost una din acele zile in care ne-am trezit dornici de incercari noi in ale bucataritului matinal. Dupa o scurta privire prin frigider, am incheiat repede stocul de materie prima: 2 avocado, niste lapte, branza pufoasa de la Delaco, oua de la mama, nelipsitul unt si somon afumat.
Eu: „Ce zici de niste pancakes cu avocado, branza si somon afumat?”
El: „Minunat!”
Si am facut! 🙂
Concluzia: Mic dejun de succes, foarte satios, usor de preparat si de ce nu, elegant. Sot satisfacut 😛
La cateva zile dupa intamplarea cu pricina, am repetat reteta la cina. Vreau sa-ti spun ca a fost o super idee si te scapa rapid din impas atunci cand nu ai mult timp si nu stii ce sa ma mai gatesti pentru o masa din timpul saptamanii 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 8 buc. ):
- avocado = 1 buc ( bine copt )
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 50g ( rece )
- faina = 125g
- praf de copt bio = 1 lingurita
- ou = 1 buc
- lapte = 200ml
- ulei de masline = 1 lingura ( sau unt topit – dupa preferinta )
- sare neiodata = 1/2 lingurita ( sau dupa gust )
- piper proaspat macinat ( dupa gust )
- Toppping:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g ( la temperatura camerei )
- somon afumat = 100g
- ceapa verde = 1 fir ( partea verde )
- Extra:
- unt = 20g ( pentru prajit )
Cum am procedat:
Intr-un vas incapator am amestecat faina, praful de copt, sarea si piperul si am lasat de-o parte.
Am pasat putin pulpa de avocado si am pus-o in blender impreuna cu laptele, oul, cele 50g de branza pufoasa, uleiul de masline si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o amestec fin si cremos.
Am adaugat apoi mixul de avocado in faina si am amestecat foarte bine pana la omogenizare. Mi-a rezultat o compozitie de clatite mai groasa.
Intre timp am incins foarte bine tigaia de fonta. Am pus apoi un cub de unt in mijloc si am lasat sa se topeasca. Am pus 1 polonic de compozitie in centrul tigaii si am gatit la foc mic spre mediu cate 2-3 minute, pe fiecare parte.
Am servit alaturi de branza pufoasa, felii de somon afumat si cateva bucati de ceapa verde.
Un adevarat rasfat matinal..aaaa.. daca ora 11:00 se mai poate numi asa 😀
Pupici!
- avocado = 1 buc ( bine copt )
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 50g ( rece )
- faina = 125g
- praf de copt bio = 1 lingurita
- ou = 1 buc
- lapte = 200ml
- ulei de masline = 1 lingura ( sau unt topit - dupa preferinta )
- sare neiodata = ½ lingurita ( sau dupa gust )
- piper proaspat macinat ( dupa gust )
- Toppping:
- Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g ( la temperatura camerei )
- somon afumat = 100g
- ceapa verde = 1 fir ( partea verde )
- Extra:
- unt = 20g ( pentru prajit )
- Intr-un vas incapator am amestecat faina, praful de copt, sarea si piperul si am lasat de-o parte.
- Am pasat putin pulpa de avocado si am pus-o in blender impreuna cu laptele, oul, cele 50g de branza pufoasa, uleiul de masline si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o amestec fin si cremos.
- Am adaugat apoi mixul de avocado in faina, treptat si am amestecat foarte bine pana la omogenizare. Mi-a rezultat o compozitie de clatite mai groasa. Am lasat compozitia de-o parte pentru 5 minute.
- Intre timp am incins foarte bine tigaia de fonta. Am pus apoi un cub de unt in mijloc si am lasat sa se topeasca.
- Am pus 1 polonic de compozitie in centru tigaii si am gatit la foc mic spre mediu cate 2-3 minute, pe fiecare parte.
- Am servit alaturi de branza pufoasa, felii de somon afumat si cateva bucati de ceapa verde.
Â
Lasă un răspuns