• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pachetele de .. iarna

17 februarie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Pachetelele mele de iarna au aparut pe neasteptat, luandu-ma prin surprindere pentru ca nici eu nu stiam ce voi face atunci cand mi-am pus sortul de bucatarie šŸ™‚ . Aveam faina si cartofi si fara sa stau pe ganduri am plamadit rapid o coca, am facut o umplutura din cartofiĀ Ā  si am inceput sa coc in tigaie aceste pachetele frumuseleĀ  si incredibil de gustoase.

Au fost minunate alaturi de o salataĀ  proaspata cu ridichi si branza tofu.

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

2

Ce am folosit:

Aluat:

  • Ā  Ā faina alba = 350g
  • Ā  Ā faina de soia = 150g
  • Ā  Ā drojdie uscata = 7g
  • Ā  Ā apa calduta = 300ml
  • Ā  Ā sare neiodata = ½ lingurita
  • Ā  Ā ulei de masline = 2-3 linguri + extra pentru uns

Umplutura:

  • cartofi = 4 buc
  • ceapa uscata = 3 buc
  • boia de ardei dulce = ½ lingurita
  • rozmarin
  • usturoi = 3 catei
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat

1

Cum am procedat:

Am facut un aluat rapid din faina, drojdia dizolvata in putina apa calduta si restul ingredientelor. Am framantat cat sa se desprinda de pe peretii vasului, sa fie nelipicios si am lasat la dospit, acoperit cu un propop curat intr-un loc calduros,Ā  aproximativ 60 de minute.

Intre timp am facut umplutura. Am dat cartofii prin razatoare si i-am calit in 2-3 linguri de ulei de maslineĀ  impreuna cu ceapa tocata. Am condimentat si am lasat pe foc moderat aproximativ 20 de minute, pana cand s-au gatit. Am dat umplutura de o parte sa se racoreasca putin, pentruĀ  15 minute, tocmai bine pentru ca se apropie si aluatul de finish :).

Placintutele se formeaza foarte simplu. Am impartit aluatul in 6 bile de marime medie ( tu poti sa imparti in cate bucati doresti ) si le-am intins cu sucitorul, dandu-le o forma dreptunghiulara. Am pus in centru 1 lingura cu varf de umplutura si am presat usor, dupa care am impaturit mai intai laturile mari si apoi am adus incet laturile mici in asa fel incat sa fie inchis foarte bine. Am intins apoi incet cu sucitorul, aplicand o mica presiune,Ā  pentru a ma asigura ca nu va iesi compozitia in timp ce se vor gati šŸ™‚

Am incins foarte bine o tigaie, am uns cu putin ulei si am fript placintutele aproximativ 7-8 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit frumos.

Le-am servit calde alaturi de o salata proaspata si cateva bucati de branza tofu. Bun! šŸ™‚

Succes si pofta buna!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Sarate, Vegetariene Tag-uri:cartofi, placinta

Next Post: Varza de Bruxelles gratinata »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.