Astazi vreau sa iti povestesc putin despre noua vedeta din bucataria mea: orezul din conopida 😛 .
Acum cateva zile, am dat din intamplare peste un articol, care facea referire printre altele si la inlocuitori pentru orez folositi in alimentatie. Uite asa am ajuns sa cunosc si sa indragesc un nou mod de a prepara conopida.
Orezul din conopida este o alternativa dietetica si sanatoasa a orezului tipic, este super gustos si hranitor si se prepara numai decat 🙂 .
Noi am inceput sa-l consumam la inceput ca si garnitura, fie pentru anumite fripturi cu sos sau alaturi de legume coapte, dar in timp am observat ca este delicios servit pur si simplu ca fel principal, insotit de o salata proaspata.
Dar hai sa lamurim ce este ”orezul” din conopida si cum se face 🙂 .
Orezul din conopida se obtine prin tocarea marunta a floretelor de conopida cruda, aici intervine robotul de bucatarie, care in mai putin de 1 minut rezolva treaba cu succes.
Preparatul cu pricina a fost botezat ”orez” tocmai datorita asemanarii cu orezul obisnuit, la nivel de textura si culoare. Il putem consuma crud sau gatit in tigaie, cu putin ulei de masline sau de cocos sau orice alt ulei aveti in batatura 🙂 .
Conopida este un castig sigur pentru toata familia, este foarte bogata in nutrienti, antioxidanti, vitamine (C, B6, K), calciu, fosfor, acid folic, fibre alimentare – un buchet hranitor si protector pentru intregul organism, pe care il putem savura in orice moment al zilei,  la pranz sau cina, fara sa ne ingrijoram pentru silueta, deoarece 100g de conopida gatita contin doar 25 de kcal!!!  Minunat,nu?
Hai sa iti arat unul din modurile in care poti sa prepari orez din conopida 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- conopida = 1 bucata
- ulei de cocos = 4 linguri ( la temperatura camerei )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- zeama de lamaie ( dupa gust )
- supa de legume = 1 lingura
- patrunjel proaspat
Cum am procedat:
Am taiat intai conopida in florete de dimensiuni potrivite, dupa care am tocat-o in robot ( in 3 transe ), pentru maxim 1 minut, pana cand am obtinut o textura marunta, asemanatoare orezului cu bob mic sau couscous.
Am pus ”orezul” astfel obtinut intr-o tigaie foarte bine incinsa, impreuna cu uleiul de cocos si putina sare si am lasat pe foc potrivit pentru 2 minute, acoperit cu capac. Am adaugat 1 lingura de supa de legume ( sau apa, daca nu ai supa facuta deja ), am amestecat usor si am continuat sa gatesc pentru inca 4-5 minute, dupa care am oprit focul. Conopida trebuie sa ramana ferma, sa nu se inmoaie.
Am pus ”orezul” intr-un vas, am potrivit gustul de sare si piper, am adaugat putina zeama de lamaie si am presarat pe deasupra cateva frunzulite de patrunjel proaspat tocat.
Usor,nu? Iata cum poti prepara o masa sanatoasa si foarte hranitoare in mai putin de 10 minute!
Succes la bucatarit si pofta buna! 🙂
Eater
Arata delicios ! Am sa incerc si eu ! 🙂
iulia
Ma bucur! Sper sa iti placa 🙂