Buna, prieteni! 🙂
Astazi, vreau sa impartasesc cu voi despre cum ne place noua sa fentam, in modul cel mai savuros, vremea asta caniculara 🙂 .
Care e secretul?  Cum ne mentinem cool pe timpul verii? Simplu, practic si fara excese: consumam fructe si legume din belsug, bem multa apa plata si din cand in cand … cate un cocktail rece la sfarsitul zilei 😛 .
Am tot stocat retete de cocktail-uri si bauturi, cu care obisnuim sa ne rasfatam in aceasta perioada si cred ca a sosit vremea sa le impartasesc si cu voi. Tocmai de aceea am creat o rubrica noua pe site – Cocktails & drinks – care va gazdui de acum inainte, retete de bauturi incercate, testate si inovate la noi in familie.
Si cum astazi se gaseste aproape orice pe piata, putem in sfarsit face toate acele cocktail-uri pe care le vedem prin filme sau despre care auzim la Tv si nici macar nu este nevoie sa iesim din casa 😛 . Cum procedez atunci cand nu am timp sa merg in market sau pur si simplu nu gasesc in magazin ce am nevoie? Comand online, de obicei de la bauturi.ro , au preturi bune si poti sa returnezi bauturile neconsumate 🙂  Produsele ajung la usa, fara efort, fara batai de cap si fara surprize neplacute 🙂 !
Ok, acum ca ne-am lamurit si unde gasim ce avem nevoie, sa incepem prima noastra sesiune de cocktail-uri cu…Hmmm, oare cu ce sa incep? Aaahhh, desigur, cu Mojito !!! De ce, Mojito? Pentru ca este cel mai indragit cocktail pe timpul verii! Este exotic, originar tocmai din Cuba 🙂 , super fresh si racoritor si se prepara foarte simplu; nu ai nevoie de instrumente speciale iar ingredientele sunt accesibile oricui: rom alb, menta proaspata, limeta, zahar si apa minerala.  Odata ce ai stapanit reteta, amestecul asta cubanez va deveni vedeta  serilor tale de vara 🙂 . Eu am experimentat putin si am testat mai multe variante, toate la fel de refreshisante, cu care veti „face cunostinta” in articolele viitoare; astazi insa,  iti prezint reteta clasica, asa cum este ea savurata la ea acasa 😛 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
-  rom alb Captain Morgan = 85ml
- menta proaspata frunze = 8 buc ( plus extra pentru decorat )
- zahar fin = 1 lingurita
- sucul de la 1/2 de limeta ( proaspat stors )
- felii limeta = 6 buc
- apa minerala = 25-30ml
- gheata
Cum am procedat:
De obicei pentru Mojito se foloseste un pahar inalt si solid, in care sa poti amesteca energic ingredientele, fara sa existe riscul sa se sparga 😀 , in consecinta m-am conformat si eu 🙂 . Deci, intr-un pahar inalt am pus 8 frunze de menta, zaharul, 3 felii de limeta si sucul proaspat stors. Cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga, am inceput sa amestec ingredientele, apasand usor feliile de limeta si frunzele de menta, cu miscari circulare, fara sa le zdrobesc, nu mult, cateva secunde, pana cand frunzele au inceput sa isi elibereze uleiurile si camera s-a „inundat” de parfum 🙂 .  Am umplut paharul pana la jumatate cu cuburi de gheata, am adaugat romul, plus inca 3 felii de limeta si am amestecat usor, pana s-a topit zaharul. La final, am pus din nou gheata pana sus si am terminat cu apa minerala. Am amestecat de cateva ori si am decorat cu cateva frunze de menta si felii de limeta.
Iata cum,  in cateva minute si fara efort, ne-am putut bucura in tihna, de un Mojito proaspat si rece ca gheata, chiar la noi acasa! 🙂
Acesta a fost cocktailul de astazi. Simplu, nu? Data viitoare revin cu un twist!
Sfatul barmanului:
Inainte de a pune frunzele de menta in pahar, aseaza-le in palma si bate o data – astfel, isi vor elibera mult mai usor uleiurile.
Keep cool and have a cocktail! 😛
Lasă un răspuns