Quiche este o placinta frantuzeasca cu aluat sarat, umpluta cu crema pe baza de branza, carne sau legume, recomandata fie ca aperitiv, fie ca fel principal pentru un pranz savuros.
Iata o reteta care nu te va stresa foarte tare si care iti va umple simturile de bun gust 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 18 buc miniquiche ):
Aluat:
- branza proaspata de vaca = 300g
- unt moale = 300g
- faina alba = 320g
- un praf sare neiodata
Umplutura:
- carne porc = 800g
- ceapa verde = 10buc
- ulei de masline = 2 linguri
- piper proaspat macinat
- sare neiodata
- cimbru
- oua = 6buc
- branza cheddar maturata = 150g
- mozzarella = 300g
- smantana = 400ml
- lapte dulce = 400ml
- salvie proaspata
- rozmarin proaspat
Cum am procedat:
Am facut intai aluatul deoarece este necesar sa se pastreze la frigider cel putin 8 ore inainte de a fi folosit, eu l-am lasat peste noapte. Se face foarte usor si este o adevarata placere sa lucrezi cu el: intr-un bol am mixat foarte bine branza de vaci cu untul si putina sare, pana cand am obtinut o pasta fina, dupa care am incorporat faina, treptat. Am framantat putin, 5 minute, l-am infasurat in folie de plastic si l-am pus in frigider pana a doua zi.
Am tocat ceapa verde si am calit-o putin in ulei de masline. Am adaugat carnea tocata peste ceapa, am condimentat cu sare, piper si cimbru si am lasat pe foc aproximativ 15-20 minute, pana ce s-a evaporat tot lichidul si carnea a devenit uscata. Am dat la o parte si am lasat sa se raceasca. Cat timp s-a racit umplutura de carne, am facut amestecul de branzeturi: intr-un vas am mixat ouale, branza cheddar rasa, smantana, laptele si am potrivit gustul de sare si piper.
Am rulat aluatul sub forma de sul si am sectionat in cate bucati am avut nevoie, respectiv 18. Am intins pe rand fiecare bucata, i-am dat o forma rotunda si am asezat-o in tava de minitarta. Pe fundul fiecarei bucati de aluat am pus cate 2 felii de mozzarella, cate 2 linguri din umplutura cu carne iar apoi amestecul de oua si branza. Am presarat pe deasupra salvie si rozmarin tocate si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 25 minute.
Pur si simplu delicioasa!
Succes si pofta de quiche! 🙂
Lasă un răspuns