Am ales sa sarbatorim noaptea de Revelion in doi, in intimitatea casei noastre, savurand o cina delicioasa si preparata cu multa dragoste.
Am petrecut o noapte frumoasa, asa cum ne place noua, rasfatandu-ne cu mici delicii culinare, savurand un pahar de vin bun si bucurandu-ne unul de compania celuilalt. 🙂
Pentru antreu am pregatit aceste minunate pateuri micute umplute cu carne de porc, o rulada foarte lejera si eleganta din piept de pui ( reteta Aici ) si un platou cu diverse sortimente de branzeturi, asezonate cu cativa ciorchini parfumati de strugure alb. Un adevarat rasfat de gust si savoare, foarte simplu si lejer.
Iata reteta acestor delicii incredibil de gustoase si atat de fragede incat se topesc in gura!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Aluat:
- faina alba = 250g
- branza de vaci = 250g
- unt = 250g
- 1 varf cutit de sare neiodata
Umplutura:
- carne de porc tocata = 300g
- smantana = 1 ½ lingura
- 1 ceapa
- 1 ou
- ulei de masline = 2 linguri
- sare neiodata si piper proaspat macinat
- marar = 1 legatura
- cimbru proaspat
Pt. uns:
- galbenus de ou = 1 buc
- lapte dulce = 3 linguri
- cascaval ras = 60g
Cum am procedat:
Am mixat untul moale cu branza de vaci foarte bine scursa, pana am obtinut un aluat omogen, dupa care am adaugat faina amestecata cu sarea si am incorporat treptat in aluat. Am framantat putin pana la omogenizare. Aluatul astfel obtinut ( putin moale si lipicios ) se pune intr-o folie de plastic la frigider pana a doua zi.
Umplutura:
Am calit ceapa taiata foarte fin, am adaugat carnea tocata, am asezonat cu sare si piper si am lasat pe foc mic pana ce s-a evaporat tot lichidul si carnea a devenit uscata. Dupa ce s-a gatit, am lasat amestecul sa se raceasca si l-am dat prin robotul de bucatarie pana ce am obtinut o pasta. Am adaugat oul , smantana , cimbrul si mararul tocat si am amestecat foarte bine.
Am intins aluatul intr-o foaie si am taiat cu ajutorul unui pahar pudrat cu faina cercuri de dimensiuni potrivite( 24 buc ). Am pus cate 1 lingurita de umplutura in centrul unui cerc iar deasupra am acoperit cu alt cerculet de aluat ( am obtinut 12 minunate minipateuri) . Am sigilat foarte bine marginile pateurilor, presand usor cu degetele, am uns cu amestecul din ou si am presarat cascaval ras. Am asezat minipaturile in tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 25-30 de minute.
Succes si pofta de sarbatoare! 🙂
Lasă un răspuns