Marti seara am pregatit o delicioasa salata cu cruditati si quinoa, foarte satioasa si rapid de facut, exact ce aveam nevoie pentru o cina din timpul saptamanii.
Unul din avantajele acestui fel de mancare este ca isi mentine prospetimea si a doua zi, este la fel de crocanta si gustoasa, fiind o alegere minunata pentru pranzul tau la pachet 🙂
Asta am facut si eu: ce ne-a ramas la cina, am asezat intr-o caserola si am bagat la rece pana a doua zi.
Iata mai jos inca o masa sanatoasa, foarte satioasa si usor de facut, gata de pus la pachet! Si nici nu este nevoie sa o incalzesti, este la fel de delicioasa si rece , deci stii ce inseamna asta,nu? 😛 Mai mult timp in pauza de pranz pentru un binemeritat rasfat duuulcee 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 portii ):
- quinoa alba = 150g
- apa = 320ml
- castravete = 1 buc
- rosii cherry =8 buc
- masline naturale kalamata = 35g
- naut = 80g ( din conserva, scurs de zeama )
- tofu in saramura = 50g
- oregano = 1 lingurita
- ulei de masline = 2 linguri
- zeama de la 1 lamaie ( mica ) – dupa gust
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am fiert quinoa in apa cu 1/2 lingurita de sare. Ar fi fost si mai gustoasa daca as fi folosit supa de legume, dar nu am avut timp sa astept, asa ca am folosit apa simpla. Cand iti permite timpul, incearca si cu supa de legume, este delicioasa 🙂
Cat timp a fiert quinoa, nu mai mult de 15-20 de minute, am pregatit legumele: spalat si tocat, dupa preferinte. Eu am curatat castravetele de seminte, tu poti sa il folosesti cum doresti, am vrut sa-i simt mai bine „crocanteala”, plus ca nu isi mai lasa apa.
Asamblare pachet:
Am pus intai un strat de quinoa racita, deasupra am aranjat legumele, am presarat oregano dupa gust si am incheiat operatiunea cu dressingul din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Pupici!
Util:
- tamponeaza branza tofu cu prosop de hartie inainte sa o tai si sa o pui in salata, altfel isi va lasa zeama si nu va fi foarte placut 🙂
- cat timp fierbe quinoa, lasa nautul la scurs intr-o strecuratoare, castigi timp
- indeparteaza semintele de la castravete, astfel te vei bucura de salata la fel de gustoasa si crocanta a doua zi
Lasă un răspuns