Continuam seria meselor la pachet cu o reteta super gustoasa si foarte usor de facut: piept de pui gatit in stil grecesc, cu mult oregano si zeama de lamaie, insotit de quinoa cu usturoi si verdeata si o salata crocanta din varza rosie si morcovi.
Cu siguranta o vei mai pregati si alta data 🙂
Cu drag si cu un zambet la pachet, 🙂
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 portii ):
- piept de pui = 1 buc
- ulei de masline = 2 linguri
- oregano = 3 linguri
- zeama de la 1 lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- quinoa = 160g
- supa de legume = 350ml ( sau apa )
- sare neiodata
- usturoi = 4 catei ( pisati )
- patrunjel = 1/2 legatura ( tocat )
- salata :
- varza rosie = 1/4 buc
- morcovi = 1 buc ( mare )
- miere de albine de salcam = 1 lingurita
- mustar Dijon cu boabe intregi = 1 lingurita
- ulei de masline = 2 linguri
- zeama de la 1/2 lamaie ( dupa gust )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am taiat pieptul de pui in jumatate, am condimentat cu sare si piper, am uns cu putin ulei de masline si l-am asezat intr-o tava de yena, unsa si ea cu ulei de masline. Am presarat apoi oregano din belsug peste ambele bucati, le-am stropit cu zeama de lamaie, am adaugat 1/2 cana de apa si am gatit in cuptorul preincalzit la 180g C, pentru 1:15h, acoperit cu capac. Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa se raceasca.
Am gatit quinoa, dupa metoda standard. Am pus-o la fiert cu 350ml de supa de legume ( zeama de la 1 morcov, 1 ceapa, 1 cartof si 1 pastarnac, fierte cu putina sare – sau poti sa pui pur si simplu apa ) si putina sare, dupa gust. Cand a inceput sa dea in clocot, am dat focul la mediu, spre mic si am lasat sa fiarba incet, cca 15 minute, acoperita cu capac, pana cand a absorbit tot lichidul ( amestecand din cand in cand ). Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se racoreasca 15 minute, dupa care am adaugat usturoiul pisat si patrunjelul tocat.
Am tocat legumele pentru salata si am facut un sos din miere, mustar, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
In functie de felurile de mancare pe care le aleg pentru o saptamana, pregatesc din timp mai mult sos pentru salata si il stochez la rece, intr-un borcan inchis ermetic. Cand am nevoie, doar pun putin sos intr-un alt recipient mai mic, pentru pachetul din ziua respectiva. Foarte practic si eficient 🙂
Pachetul:Â
Am asezat intai un strat generos de quinoa, aproximativ 5-6 linguri, am pus deasupra 1 bucata de piept de pui, taiata in felii groase si putina salata de varza si morcov. Sosul l-am pus separat, intr-un alt recipient. Nu il amesteca cu salata de acasa, adauga-l chiar inainte de masa, in felul acesta legumele se vor pastra crocante.
Aceasta a fost propunerea mea pentru mancarea la pachet de saptamana asta. Sper sa iti placa si tie 🙂
Pupici!
Lasă un răspuns