Iti propun varianta mea pentru o savuroasa shaorma vegana: o mana de rucola proaspata, cateva felii crocante de morcov, niste boabe de porumb aruncate in mijloc pentru dulceata, bucati de mar reconfortant si niste tofu pentru mai multa consistenta, toate impaturite cu grija intr-o minunata lipie din faina integrala si stropite cu un dressing fresh si delicious.
Combinatia asta minunata este ideala pentru masa de pranz , actioneaza ca un tonic pentru organism si iti va da energie pentru intreaga zi. Unde mai pui ca este si extrem de gustoasa.
Uite ce usor se face! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- lipii integrale = 2 buc
- rucola
- mar = 1 buc
- morcov = 1 buc
- porumb dulce din conserva = 2 linguri
- branza tofu = 50g
Pentru dressing:
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita miere de albine de salcam
- zeama de la ¼ de lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am pus intr-un castron ingredientele pentru dressing si am amestecat foarte bine cu un tel pana cand am obtinut un sos cu o consistenta usor cremoasa. Este minunat acest sos, eu il folosesc la toate salatele; poti adauga smantana proaspata, putin usturoi, iaurt grecesc, putin sos de rosii sau ketchup, patrunjel etc, combinatiile sunt foarte variate :).
Am pregatit apoi ingredientele pentru minunata mea lipie umpluta, respectiv am ras marul, am taiat morcovul folosind cutitul de curatat legume, am spalat foarte bine salata, am uscat-o si am amestecat-o cu dressing-ul, am taiat branza tofu in bucati potrivite si am inceput asamblarea: am luat o lipiuta si am asezat in ea dupa placul meu, rucola, mar ras, morcov, cateva boabe de porumb dulce, niste tofu, am stropit cu inca putin sos la final si am impaturit!
Incredibil de usor si de rapid iar gustul, aaahh, gustul este atat de fresh, de racoritor, putin crocant, ai impresia ca musti dintr-o bucata de primavara, serios!
Succes si pofta de lipii, normal! 🙂
Lasă un răspuns