• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Lapte condensat – facut in casa

7 noiembrie 2016 by iulia 2 comentarii

In sfarsit am gasit reteta ideala pentru a prepara lapte condensat la mine acasa 🙂 .

In marketurile de la noi se gaseste foarte greu si nu intotdeauna, lucru care m-a determinat sa incerc sa gasesc o combinatie norocoasa 😛 din care sa rezulte mult doritul preparat. Astfel, dupa mai multe incercari, din doar 2 ingrediente, lapte  si zahar, am obtinut acea consistenta cremoasa pe care o doream de mult timp.

lapte-condensat-facut-in-casa

Inainte de a nota reteta, hai sa lamurim, pentru cei care nu stiu,  ce este laptele condensat si la ce il putem folosi? 🙂

Laptele condensat este de fapt o forma de lapte concentrat, care in urma tratamentului  termic pierde mai mult de 50% din cantitatea de apa. Are o consistenta densa, o culoare galbuie si un gust dulce, foarte placut, datorita continutului de zahar adaugat.

La ce pot folosi laptele condensat?

Laptele condensat este un ingredient de baza pentru reusita multor preparate dulci, fiind folosit cu succes in bucatarii din toata lumea in prepararea deserturilor,  incepand cu tarte sau prajituri si continuand cu creme, glazuri si inghetata.

lapte-condensat-home-made

Acum ca am lamurit despre ce vorbim, hai sa iti impartasesc reteta, nu? 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • lapte = 800ml
  • zahar = 360g

Cum am procedat:

Am pus zaharul si laptele dulce intr-o cratita cu fund dublu, pe care am asezat-o pe aragaz, la foc foarte mic. Am amestecat constant pana ce tot zaharul s-a dizolvat, dupa care nu am mai amestecat deloc, am pus lingura de o parte, intr-un coltisor 🙂 .

etape-lapte-condensat

Am lasat amestecul sa fiarba incet, la foc mic. Din cand in cand am indepartat spuma care s-a format in timpul fierberii, pentru a obtine un lapte condensat curat si cremos.

Vei observa ca pe peretii cratitei se vor forma cercuri de cristale de zahar; ignora-le si nu incerca sa le amesteci in lapte, pentru ca ii vei strica consistenta si nu vei mai obtine rezultatul dorit.

Am lasat laptele sa fiarba incet pentru aproximativ 50-60 de minute, pana ce a scazut la jumatate, s-a ingrosat putin si a capatat o culoare galbuie. Nu am amestecat! 😛

Atunci cand toate cele 3 ‘’simptome’’ au fost reperate si anume cei 3 ‘’C’’ –  cantitate, consistenta, culoare 🙂 , am luat cratita de pe foc si am lasat laptele sa se raceasca complet. Dupa racire se va mai ingrosa putin, devenind ca o crema groasa, usor lichida.

lapte-condensat-indulcit

L-am pus intr-un borcan de sticla, cu inchidere ermetica si l-am pastrat in frigider. Produsul astfel obtinut,  are o valabilitate de 2 saptamani daca este pastrat corespunzator.

Din ingredientele folosite am obtinut o cantitate de 480g de lapte condensat.

Succes la bucatarit si pofta dulce! 🙂

lapte-condensat

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Cum se face Tag-uri:lapte condensat, lapte condensat facut in casa, lapte condensat indulcit

Previous Post: « Cotlete de oaie in stil grecesc
Next Post: Tagliatelle cu broccoli in sos de smantana »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Florin

    31 martie 2017 la ora 12:07

    Super, multumim pentru reteta. Din lipsa de timp prefer sa cumpar lapte condensat de la DeLatte.

    O zi frumoasa

    Răspunde
    • iulia

      31 martie 2017 la ora 12:44

      🙂 Multumesc! Weekend placut!

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.